Jure Perković nakon sezone ŽNK Donat u 2. HNLŽ: „Zadovoljan sam napretkom igračica!“

Vrijeme čitanja: 2 min

ŽNK Donat stigao je do kraja još jedne sezone u natjecanju 2. HNLŽ regije jug. Sezone koja što se plasmana tiče nije donijela značajan napredak. Donatovke su sezonu okončale kao posljednjeplasirana ekipa iza Dugopolja i Omble. No, unatoč tome, napredak što se igre tiče bio je i više nego vidljiv.

„Zadnju utakmicu odigrali smo u Dugopolju protiv prvakinja lige i tamo smo poraženi s 2:0. Ali mislim kako je to bila naša najbolja utakmica ove sezone. Tehničke greške smo sveli na minimum i odigrali jednu kvalitetnu utakmicu. I sad kad pogledamo unatrag možemo reći kako smo od one prve utakmice, kada sam sa svojim stručnim stožerom preuzeo ekipu, konstantno išli uzlaznom putanjom što mi je potvrdila i ova utakmica u Dugopolju. Žalimo što u ovoj ligi nemamo veći broj utakmica jer sigurno smo na dobrom putu što bi se pokazalo kroz rezultate da sezona traje malo duže“, rekao je trener ŽNK Donat Jure Perković.

Što se uopće pametnog može reći o samom natjecanju kada se odigra manje od deset službenih utakmica u cijeloj sezoni?

„Tako je. Mislim da je to najveći problem ženskog nogometa ali nadam se kako će se po tom pitanju već iduće sezone nešto poboljšati. Postoje nekakve naznake da bi se liga mogla proširiti do Istre i Karlovca što bi samo po sebi značilo i veći broj utakmica i protivnika što bi curama, ali i svima u ženskom nogometu, unijelo jednu dodatnu draž.“

Jeste li zadovoljni reakcijom igračica otkad ste zasjeli na klupu pa do danas?
„Jesam. Stvarno ih moram pohvaliti. Pogotovo ove starije koje su pravi primjer ovim mlađima i koje ih vuku naprijed. U rujnu će nam se priključiti još nekoliko novih igračica koje će steći pravo igranja seniorskog nogometa pa će se konkurencija još dodatno zaoštriti. To je najbolje što se ekipi može dogoditi jer će svaka od igračica morati davati puno više.“

S tim bi i ambicije kluba morale rasti?

„Pa naravno. Mi s tim nemamo problema. Naše ambicije, odnosno ambicije kluba uvijek rastu. Bili smo nekoliko dana u Medulinu gdje je bila prezentacija ženskog nogometa i moglo se vidjeti da je naš klub u Dalmatinskoj ligi ispred mnogih prvoligaških klubova. Znači, treba biti strpljiv, treba raditi, a onda ne trebamo strahovati za budućnost“, zaključio je Perković.

 

Foto: Sport023