Četiri odličja Hrvačkog kluba Zadar u Ludbregu

Vrijeme čitanja: 1 min

Hrvački turnir Colluctatio centrum mundi održan je po treći put ispred organizatora HK Ludbreg i grada Ludbrega. Turnir je posjetilo 14 zemalja s ukupno 450 natjecatelja, što je jedan od najjačih turnira u Hrvatskoj za uzrast djevojčica i dječaka rođenih od 2001. do 2011. godine

Hrvački klub Zadar ove godine predstavljalo je šest natjecatelja u konkurenciji djevojčica: Mare Nekić, Lucia Sarić i Cvita Sikirić, a u konkurenciji dječaka: Lovre Strika, Niko Ivanac i Luka Maruna.

Zadarski hrvači i hrvačice odlično su odradili i ovaj vrlo zahtjevan turnir i u Zadar donijeli četiri medalje. Najuspješniji bio je Lovre Strika u kategoriji do 36 kg koji je na ovom natjecanju osvojio odlično prvo mjesto s tri pobjede, Lovre je bio bolji od predstavnika: Sesvetskog Kraljevca, Slatine i Šibenika.

Luka Maruna u kategoriji do 40 kg osvojio je drugo mjesto s tri pobjede i dva poraza dok su Niko Ivanac i Lucia Sarić osvojili brončana odličja. Niko je upisao dvije pobjede i dva poraza a naša reprezentativka Lucia Sarić dvije pobjede i jedan poraz. Lucia je kandidatkinja za Europsko prvenstvo koje se održava ove godine u Mađarskoj od 15. do 17. lipnja a ovaj rezultat i pobjeda nad predstavnicom iz HK Metalac i predstavnicom Mađarske dobar su znak za nastavak priprema za Europsko prvenstvo.