27 lip 2022
Toni Filipi novi je seniorski prvak Hrvatske u boksu u teškoj kategoriji
Borilački

Toni Filipi novi je seniorski prvak Hrvatske u boksu u teškoj kategoriji

Novi veliki uspjeh u karijeri za zadarskog boksačkog teškaša Tonija Filipija. Filipi koji nastupa za BK Gladijator iz Zagreba po prvi put u karijeri stigo je do naslova najboljeg u Hrvatskoj u seniorskoj konkurenciji.

Na netom završenom državnom prvenstvu u Zagrebu Filipi je u borbi za zlato teške kategorije do 91 kilograma bio bolji od Alena Babića iz BK Leonardo s uvjerljivih 5:0. Rezultat sam po sebi sve govori koji je od ovih dvaju boksača bio bolji.

„Presretan sam, puno mi znači ova pobjeda protiv Babića i prva osvojena titula seniorskog prvaka Hrvatske. Zadovoljan sam kako sam odradio meč, sve sam držao pod kontrolom i to je ono što me čini posebno sretnim. Čestitam mojim Gladijatorima na podršci i svima koji su bili uz mene. Ovo je i njihovo zlato“.

Jedan put susreli su se do sada Toni i Alen. Pobjeda je tada pripala Babiću.

“To je bio moj prvi seniorski nastup na PH i to u dvorani u Lučkom. On je slavio ali puno toga se promijenilo od tada, naravno na bolje po mene. I nedavno smo imali javni sparing uoči WSB lige i tu sam bio puno bolji kao i danas”.

Prošle godine zlato je uzeo brat Bepo, do bratskog dvoboja u finalu nije došlo.

„Nije, niti će ikada i doći, tako smo se dogovorili. Sada je došao red na mene, zlato je tu, zaslužio sam ga i uživam u ovom danu sa svojim timom“.

Odmor.

“Samo kratak predah, idem u Sali koji dan i natrag u Zagreb. Vrlo skoro očekuje me nastup u španjolskoj Tarragoni na Mediteranskim igrama. Želim i to natjecanje odraditi što je moguće bolje i ovu briljantnu sezonu završiti na najbolji mogući način, znači s još jednim odličjem”.