Krešo Zrilić, MNK Sveti Ante: “Zadarski HSV se dogodine odmah vraća u elitni razred zadarskog futsala”

Vrijeme čitanja: 2 min

Sezona u zadarskom futsalu završila je nedavno utakmicama za poredak. Sve je poznato, sve se zna.

Međutim, dogodio se i jedan raritet u natjecanju 1. Sonik ŽMNL.  Iz lige je po prvi put u povijesti ispao MNK Sveti Ante, klub čiji je ključni čovjek, odnosno alfa i omega, Krešimir Zrilić Deda. Upravo njega, jasno, to je i najviše pogodilo.

„Istina, i još uvijek se nisam s tim pomirio a i teško ću ikad. Što je tu je, sada znamo što nam je činiti“ – kaže Zrilić.

Vratio se Zrilić u povijest i za naše čitatelje rekao nešto više o samim počecima MNK Sveti Ante.

„Mnk Sveti Ante je osnovan u ljeto 1995.godine na moju i inicijativu Denisa Morića. Prvo smo krenuli kao mali klub iz kvarta da bi s vremenom došli do faze da igramo kup utakmicu s prvakom Hrvatske (Promet Orkan 2005.g). Naši počeci su kao i kod većine  klubova, korak po korak, izmišljanje i stvaranje igrača koji su nas doveli do najviših visina u županijskim okvirima“.

Vrlo brzo stigli su i trofeji.

„Naš prvi u velikom nizu osvojenih turnira datira iz 1998.godine u Murteru, gdje smo u konkurenciji svih jačih dalmatinskih klubova osvojili prvo mjesto. Od tog trenutka samo rastemo a kao vrhunac toga ciklusa je dvostruko osvajanje naslova (2005. i 2006.godina).  Moram napomenuti da nema turnira u okolici gdje nismo došli do završnice a u velikoj većini i do kraja“.

Jedna godina u posebnom mu je sjećanju.

„Posebno je bila upečatljiva 2005.godina kada smo osvojili tzv.Grand Slam zadarske lige (prvenstvo, kup, Božićni turnir i MNT Sveti Ante). Meni osobno je najdraži moj turnir Sveti Ante ,osvojen te godine na starom školskom terenu“.

Nekih imena u svim uspjesima Svetog Ante, rado se Deda prisjetio i istaknuo ih.

„Posebno valja spomenuti jedno ime s čijim dolaskom u klub je sve krenulo na bolje a to je Šime Ivković, današnji trener NK Škabrnja. Tako su i ptice na grani znale imena Karduma, Oljice, Fatovića, Zrilića, Pavlovića…ekipe koja je harala tih godina“.

Osvrnuo se osebujni lik zadarskog fustala Krešo Zrilić i na ovu turbulentnu sezonu.

„Rano je još svježa i peče jako. Nažalost, svoju smo negativnu karmu doživjeli ove sezone gdje nas nisu bez razloga prozvali “zadarski HSV”. Spletom okolnosti i nesretnih kvalifikacija smo zasluženo ispali i jesen dočekujemo u Drugoj ligi. Jedini i osnovni cilj je brzi povratak u društvo najboljih i u tom pravcu već povlačim poteze koje ćemo,nadam se,naplatiti u svibnju sljedeće godine“.