M. Šimurina: Dobivanjem svog doma kreće i potpuni procvat zadarskog futsala

Vrijeme čitanja: 2 min

Još jedna sezona u zadarskom futsalu stigla je do kraja. Naslov najbolje momčadi i ove sezone u elitnom rangu natjecanja 1.Sonik ŽMNL pripao je MNK Varoš koji je u dvije finalne utakmice bio bolji od vječitog rivala MNK Tin. U prvom srazu Varoš je slavila 5:3 a u drugom su do uspjeha stigli omjerom 4:2.

Osvrt na postignuto napravio je predsjednik Udruge za mali nogomet Zadarske županije, Marko Šimurina.

„Presretan i jako zadovoljan sam. Stigli smo do kraja još jedne duge ali iznimno zanimljive sezone. Ono što me posebno raduje jest podatak da je bilo neizvjesno u sve četiri lige sve do početka doigravanja jer se nije znalo ime pobjednika liga. To je dalo još jednu dodatnu draž svemu tome i puno veću zanimljivost“.

Klasik u finalu, Varoš – Tin.

„Dva sastava koja već godinama dominiraju zadarskim futsalom. Svi koji su došli u dvoranu mogli su uživati u lijepim potezima, pogotovo u prvom ogledu. Varoš je bila sretnija, spretnija a mislim da je ovog trenutka i kvalitetnija momčad te je zasluženo obranila naslov. Pohvalio bih i druga dva polufinalista Vrsi i Puntamiku, riječ je o o izrazito dobrim momčadima koje su svoju kvalitetu pokazale kako u osnovnom djelu sezone tako i u doigravanju“.

Kvaliteta futsala u Zadru je na visokom nivou.

„Slažem se, ima jako puno potencijala i kvalitetnih provjerenih igrača i za puno viši rang. Ono čemu svi mi težimo jest igranje, prvo u Drugoj a zatim i Prvoj hrvatskoj ligi. Pomaci su vidljivi, kada se još odrade ključne stvari a tu prvenstveno mislim na izgradnju svog doma futsala onda ćemo napraviti i taj iskorak. Vjerujem da ćemo vrlo skoro i to realizirati jer s postojećim igračkim kadrom u Županiji bili bi i u samom vrhu hrvatskog futsala“.

Marketinški ste dosta sve podignuli na jednu razinu više.

“Bez toga danas jednostavno ne ide. Dosta smo aktivni na svim društvenim mrežama, ulažemo dosta u to, evo i sama druga utakmica finala bila je u live prijenosu na našoj facebook stranici. Prostora za napredak uvijek ima i tome težimo”. 

Što slijedi.

„Ljeto je pred vratima, slijede mnogi turniri na otvorenom a prvi je na rasporedu za koji dan na Smiljevcu. Turnir Svetog Ante jedan je od najboljih u Županiji, pozivam sve da dođu i pogledaju utakmice, imat će se puno toga lijepoga za vidjeti“.