Ivanov: „Zahvaljujem svim Zadranima i navijačima što su cijelo vrijeme bili uz nas!“ Naglić: „E da su nam ostali Knowles i Bostic…“

Vrijeme čitanja: 2 min

 

Nakon jučerašnjeg poraza i posljednje utakmice sezone pred medije u press salonu ŠC Višnjik stali su trener Zadra Aramis Naglić i igrač Ive Ivanov.

„Čestitam Ciboni na zasluženom ulasku u finale. Borili smo se, dali sve od sebe. Imali smo problema s ekstra pasovima gdje su nam lako dolazili do obruča i otvorenih šutova. Zahvaljujem se ljudima sto su došli u ovako velikom broju i svim Zadranima i navijačima što su cijelu sezonu bili uz nas. Zao mi je što nismo ušli u finale jer bi to bio lijepi završetak ovosezonske priče. Hvala suigračima, trenerima i ljudima iz uprave na pravom poslu i nadam se da je Zadar napravio korak naprijed u odnosu na prethodne sezone i da ćemo u tom stilu nastaviti i dogodine, ući u finale i osvojiti naslov“, poručio je Ivanov.

Trener Zadra osvrnuo se na utakmicu nakon čega je odgovorio na novinarsko pitanje bili sve izgledalo drukčije da su u svojim redovima imali „otjeranog“ Prestona Knowlesa.

„Osjetilo se da teško igramo. Oni su bolje stajali na terenu. Profil njihovih igrača je nešto zahvalniji jer su igri pet na pet u globalu bolji šuteri od nas. Nismo imali dobar protok lopte. Nismo pronašli napad, iako je napad manji problem. U obrani patimo već tri utakmice u rotaciji i closeoutu te pick and rollu i to nam se osvetilo. Imaju ekstra kvalitetu u dva veterana koji su gospoda igrači. Znam da je želja bila ogromna ali ovakve utakmice igraju igrači koji igraju pedigre. Tomasu je ovo možda i najbolja partija sezone, sam je i prije utakmice rekao da obožava igrati ovakve susrete te je pružio možda i najbolju partiju sezonu.

Što se pitanja oko Prestona tiče, sigurno je kako bismo s njim bili puno agresivniji u vanjskoj liniji. Ali odluka kluba je bila takva i ja nisam želio ranije reagirati jer sam smatrao da klub ima pravo donošenja autonomnih odluka što se tiče financija. Nije mi bilo drago jer sam znao što gubimo. Znate kako se kaže „Bog ima oči“, što se na kraju i pokazalo kada se ozlijedio Vladović. Ovo je momčad sastavljena od dobrih ljudi i odličnih momaka, ali nema tu bezobrazluka. One drskosti kakva je potrebna za dobivanje ovakvih susreta. Pogledajte Tomasa. On je frajer. Da smo imali dva takva igrača, kakvi su bili Bostic i Knowles koji su frajeri, možda bi bilo i drugačije. No, tada je klub procijenio da njegovo ne igranje u travnju ne treba plaćati i da se treba uštedjeti novac i ostali smo na ovome na čemu smo ostali“, zaključio je Naglić.

 

Foto: Sport023