Četiri odličja boracaTaekwondo kluba Zadar na Dalmacija Kupu u Splitu

Vrijeme čitanja: 2 min

Članovi Taekwondo kluba Zadar nastupili su u dvorani Gripe na Dalmacija kupu za mlađe kadete (9-11 god.), kadete (12-14 god.) i juniore (14-17 god.).Organizator natjecanja je bioTK Marjan a nastupilo je 373 natjecatelja iz 47 klubova iz Hrvatske i BiH. Zadrani su sudjelovali sa 8 natjecatelja u svim dobnim kategorijama. Za kadete i kadetkinje ovo je bio prvi kriterijski turnir za izbor u reprezentaciju za 2018. godinu pa je natjecanje dobilo najvišu razinu kvalitete nastupom najboljih kadeta.

Juniorke TK Zadra osvojile su PEHAR za osvojeno TREĆE mjesto u ekipnom poretku a za to je najzaslužnija ARIANA OREČ koja je nastupila u kat – 63 kg i ostvarila dvije pobjede, obje nadmoćno, u prvoj protiv Line Juričević (Gusar) 17:2, a u finalu protiv Marije Beroš (Marjan) 11:0 i osvojila PRVO MJESTO i ZLATNU MEDALJU. TEUTA USKOK u kat – 55 kg je izgubila u četvrtfinalu u borbi za medalju.

Kod Kadeta odličan nastup imao je FRANE PAVIĆ u kat – 53 kg), u tri borbe došao je do finala i osvojio DRUGO MJESTO i SREBRNU MEDALJU i drugoplasirani je na ranglisti za reprezentaciju. Prvu borbu protiv Karla Malečića (Jastreb) dobio je 26:11, drugu polufinalnu protiv Roka Sikavice (Casper) 15:14 a u finalu protiv Adrijana Jandrokovića (Orion ) izgubio 17:29. KARLO USKOK u kat -41 kg izgubio u prvoj borbi.

MEGI LERGA u kat + 59 kg) je trećeplasirana na ranglisti za reprezentaciju, s jednom pobjedom došla je do polufinala i osvojila TREĆE MJESTO i BRONČANU MEDALJU. Prvu borbu protiv Barbare Slišković iz Zaprešića je dobila 17:6 a onda u polufinalu protiv Petre Batić (DIV Knin) izgubila 1:2 . NORA MILOLOVIĆ u kat – 55 kg prvu je borbu dobila dok je u četvrtfinalu u borbi za medalju izgubila. PAOLA TOMRECAJ u kat – 44 kg izgubila je prvu borbu.

Od mlađih kadeta TK Zadar nastupila je ANTONIA ČIRJAK u kat -39 kg koja je odlično odradila i ovo natjecanje te uz dvije pobjede kroz tri borbe osvojila DRUGO MJESTO i SREBRNU MEDALJU.