Zadar pobjedom nad Valom osigurao viši rang. Čeka se licenca!

Vrijeme čitanja: < 1 min

Nogometaši Zadra uspjeli su u svoj namjeri da se pobjedom u gostima kod Vala, u 30. kolu 3. HNL jug direktno, bez kvalifikacija plasiraju u Drugu HNL.

Najzaslužniji za ovaj vrijedan rezultat jest Vinko Petković koji je postigao oba pogotka za Zadrane u njihovom slavlju od 2:1.
Zadranima je posao olakšao i sudac koji je prvo u 38. minuti isključio igrača domaćih Mislava Pezu, da bi gostima dosudio i jedanaesterac u 89. minuti. Valja reći i kako je domaćin u 20. minuti golom Josipa Cikojevića poveo s 1:0.
Zadrani su sezonu okončali na trećem mjestu s 54 boda iza prvaka Croatije s 58 i Primorca iz Biograda s 55 boda, a ispred četvrtoplasiranog Splita s 53.
Kako ni Primorac ni Croatia nisu tražili licenciju za nastup u Drugoj HNL, Zadar je kao trećeplasirani direktno izborio nastup u višem rangu, dok će Split u dodatne kvalifikacije protiv Hrvatskog dragovoljca.
Ipak, za konačnu potvrdu plasmana u Drugu HNL u taboru Zadra trebat će pričekati i konačnu odluku Žalbenog tijela 2. stupnja za licenciranje HNS-a koji bi ju trebali donijeti najdalje sa sutrašnjim datumom.
Foto: NK Zadar