Nogometaši Zadra u Kaštelima hvataju pobjedu vrijednu Druge HNL!

Vrijeme čitanja: < 1 min

Cijela sezona u Nogometnom klubu Zadar svela se na jednu utakmicu. Naime, ukoliko Zadar na današnjem gostovanju u Kaštelima kod momčadi Vala osvoji tri boda, osigurao je izravan plasman u Drugu HNL, bez obzira na ishod ostalih dvoboja, pogotovo onog između Splita i Zmaja. Uoči najvažnije utakmice sezone, kapetan zadarske momčadi, Dragan Župan, najavljuje promociju u viši rang natjecanja i bijeg iz Treće HNL.

 

“Dvije godine se borimo i došao je trenutak u kojem sami odlučujemo o svojoj sudbini. Po meni je to najbolje rješenje. U Kaštela idemo ‘poginuti’ za ta tri boda jer znamo što bi to značilo i klubu i gradu i nama igračima. U ove dvije sezone smo se uvjerili kakva je zapravo Treća HNL, koja je to ‘kaljuža’ i pothitno se moramo izvući iz te lige.”

Sjetimo li se početka i sredine sezone kada je Zadar ‘boravio’ u sredini tablice, veliki trud igrača, struke i uprave konačno je došao na naplatu…

“Gledajući od početka sezone, nije nam bilo lako. Ali vjerovali smo da možemo ostvariti taj cilj i nadam se da ćemo ga u zadnjem kolu ostvariti i proslaviti ulazak u Drugu HNL.”

Zadar bi možda mogao do pobjede doći i lakše no što se očekivalo budući da je protivnik i matematički ispao iz lige te mu eventualni bodovi ne igraju nikakvu ulogu.

“To može biti i dvosjekli mač, ali nama se sigurno neće dogoditi da pomislimo ‘lako ćemo’ jer je Val ispao iz lige. Ovo je nama finale Lige prvaka i moramo dati sve od sebe ne gledajući na protivnika. Svi jedva čekamo da utakmica konačno počne.”

A utakmica će započeti u subotu u 17:30 sati. Držimo palčeve da se Zadar iz Kaštela vrati kao drugoligaš!

 

Foto i tekst: NK Zadar/Antonio Pejić