Naglić: „“Ne bih uspoređivao sutrašnju utakmicu s onom u Kupu. Sada smo puno realniji i mirniji!“

Vrijeme čitanja: 2 min

Košarkaši Zadra i Cibone ove su sezone odigrali ukupno sedam međusobnih utakmica, a s pet pobjeda i samo dva poraza Zadar je bio uspješniji od svog vječnog rivala. No, unatoč tome dojam je da je Cibona pobijedila u onoj najvažnijoj. Onoj u borbi za trofej u polufinalu Kupa Krešimira Ćosića kada su svi navijači Zadra nakon desetljeća čekanja već vidjeli novi trofej u vitrinama.

U prizvuku te utakmice ispod radara je prošao podatak kako bi Zadar, da je kojim slučajem slavio u drugoj utakmici polufinala doigravanja, ispisao povijest na način da bi to bila jedina sezona u kojoj zagrebački klub ne bi na domaćem parketu svladao Zadrane.

Sutrašnja utakmica kao da „miriše“ na ovu igranu u veljači ove godine u Kupu.  Važnost otprilike na istoj razini, a navijači željni još jedne velike pobjede nad najvećim suparnikom.

Naravno, ima i onih koji ne razmišljaju na ovakav način. Među njima je i trener Zadra Aramis Naglić koji je takvo razmišljanje podijelio na današnjoj konferenciji za medije održanoj u ŠC Višnjik:

„Ne bih uspoređivao ovu utakmicu s onom koju smo protiv Cibone igrali u polufinalu Kupa Krešimir Ćosić. Nemamo toliki pritisak koliko smo ga imali onda. U utakmicu u Kupu ušli smo iz jednog fantastičnog momenta u sezoni kada smo igrali najbolje partije i kada smo bili, ruku na srce, i u najboljem sastavu. Sa Knowlesom i Bosticom smo bili puno čvršći i imali smo ekstra rotaciju. Sada smo na mjestu razigravača ostali samo na Bašiću, ukoliko Vladović ne bude spreman.

Generalno mislim da smo sada puno mekši negoli je to bio slučaj kada smo imali na raspolaganju dvojicu Amerikanaca visoke vrijednosti i visokog karaktera. Ondašnja igra i atmosfera koju smo imali prenijela se kao imperativ osvajanja Kupa i to se dosta osjetilo. Sada nema potrebe za takvim pritiskom. Nije da ga nema ili da ga neće biti, igraš kući pred punom dvoranom, ali mislim da smo sada svi puno realniji i mirniji i da ćemo u utakmicu ući pravi i fokusirani.“

Karte za treću, odlučujuću utakmicu između Zadra i Cibone u prodaji su već od jučer na blagajnama Višnjika i mogu se kupiti danas do 18 sati. Sutra se ulaznice mogu kupiti od 10 sati ujutro pa sve do početka treće četvrtine. Cijene ulaznica iznose 30 kuna za tribine i 40 kuna za ring, press i obiteljski VIP. Kako bi se izbjegle gužve iz ŠC Višnjik apeliraju na gledatelje da na utakmicu dođu bar sat vremena prije samog početka susreta. Vrata dvorane tako će se za sve posjetitelje otvoriti već u 17 sati.

 

Foto: Sport023