I. Mikulić: Dolazak u Rumunjsku bio je pun pogodak, nemam ništa protiv ostanka u Craiovi

Vrijeme čitanja: 2 min

Zadarski košarkaš Ivan Mikulić odradio je još jednu sezonu u inozemstvu. Započeo ju je u Širokom a okončao u rumunjskoj Craiovi.

Kada podvuče crtu kaže Ivan da je zadovoljan ostvarenim.

„Jesam, iako uvijek može bolje. Odlično sam prihvaćen u Rumunjskoj gdje sam došao sredinom mjeseca siječnja. Igrao sam dosta i dobro i jedino što je u konačnici izostalo je bolji rezultat“.

Craiova je sezonu završila na sedmom mjestu.

“Tako je, te smo onda u doigravanju igrali protiv drugoplasirane momčadi Sibiu. Imali smo dosta problema s ozljedama dok nismo svoje domaćinske susrete igrali u našoj dvorani koja je bila zauzeta radi ženskog rukometnog kluba koji je tu igrao finale EHF. Inače, naš klub je sportsko društvo u kojem su košarkaški, nogometni, odbojkaški i rukometni klub“.

Mikulić je na parketu boravio nešto više od 21 minute i za to vrijeme je postizao u prosjeku 10,8 koševa uz 3,9 asistencija po susretu.

„Nije loše, dapače, u početku mi je dosta u snalaženju pomogao i Ivan Sirišćević koji je tu došao prije mene i sve je pohvalno i rekao o klubu. Također, i po rosteru se vidilo da je riječ o dobroj momčadi, tu je još bio i Nemanja Aleksandrov, bivši igrač FMP-a i Zvezde dok nam je trener bio Rami Hadar, prošlogodišnji strateg Maccabia u Euroligi. Imao sam čast raditi pod njegovim vodstvom i puno toga sam naučio što će mi koristiti u nastavku karijere“.

Košarka u Rumunjskoj.

„ I više sam nego ugodno iznenađen. Liga je izvrsno organizirana i sama kvaliteta je na zavidnom nivou. Pretežno su u momčadima američki igrači i igrači s naših prostora tako da se igra dobra košarka“.

Ostaje li Ivan i dalje u Craiovi.

„Ugovor mi je istekao ali ne bih imao ništa protiv da ostanem i dalje. Dolazak u Rumunjsku bio je pun pogodak.  Kako mi se čini i s njihove je strane slično tako da je vrlo izgledno da nastavimo suradnju“.

Za kraj, pitali smo ga prati li igre Zadra.

„Slabo sam ih gledao ove sezone je se dosta puta dogodilo da igramo u isto vrijeme ili smo mi bili na putu. Naravno, sa svim rezultatima sam upoznat, drago mi je da su u klub došli ljudi koji znaju košarku i da je napravljen pomak. Ono što mene posebno veseli i drago mi je da moj prijatelj Lovre Bašić pokazuje da može igrati kao nositelj. Želim Zadru plasman u finale doigravanja i osvajanje naslova. To bi bilo izvrsno i kamo sreće da tako i bude“.