Naglić: Nadam se kako će serija protiv Cibone završiti već u Zagrebu

Vrijeme čitanja: 2 min

Košarkaše Zadra u Zagrebu sutra očekuje uzvratna utakmica polufinala doigravanja prvenstva Hrvatske protiv Cibone. U seriji na dvije pobjede Zadar je poveo s 1:0 nakon što je u subotu u dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku u prvoj utakmici slavio s 89:78.

Trener Zadrana Aramis Naglić nada se kako bi serija mogla završiti već u Zagrebu. 

„Čeka nas teška utakmica jer još uvijek ne znam u kakvom ćemo sastavu istrčati u Draženovom domu s obzirom na sve ove ozljede koje su nas zadesile u posljednje vrijeme. Međutim, idemo gore pokušati iskoristiti ovu našu malu psihološku prednost s obzirom da jednu pobjedu već imamo u džepu i da smo bliži prolasku u finalu. No, sigurno je kako se Cibona neće predati. Trener Nazor izrazio je želju za povratkom u Zadar, a ja bi volio da seriju zaključimo već u Zagrebu.“

Spomenuli ste ozljede. Pritom vjerojatno mislite na Jakova Vladovića i Mislava Brzoju. Kakvo je njihovo stanje i hoće li biti spremni za utakmicu u Zagrebu?

„Oni su još uvijek upitni za ovu utakmicu što znači da u slučaju njihovog neigranja imamo vrlo skraćenu rotaciju. Morat ćemo „mudrovati“, morat ćemo nešto „kemijati“ i pokušavati u nekom dijelu utakmicu odigrati sa viskom postavom jer je teško svih četrdeset minuta igrati u viskom ritmu. Ali ako se vratim trenutak na zadnju utakmicu, moram reći kako smo svi zajedno pokazali veliko srce i želju da dođemo do tog finala i svi smo zaista posvećeni tome. Zaslužili smo to na neki način i smatram da bi bila jedna mala sportska nepravda da tamo i ne završimo s obzirom na sve što smo prikazali ovu sezonu.“

Nakon utakmice u Zadru pohvalili ste Lovru Bašića. I njega čeka još jedna utakmica u kojoj će morati pokazati od kojeg je materijala građen.

„Upravo tako. Usamljen je na toj poziciji razigravača i imat će težak zadatak jer će se sada igrači Cibone više fokusirati na njega. Međutim, Lovre je u posljednje vrijeme dobro raspoložen. Vidim osmijeh na njegovom licu i to mi je drago jer to znači da uživa u onom što radi. Ja samo želim da tako i nastavi. Neka uživa do kraja ove serije.“

Podrška, sigurni smo, neće izostati ni u Zagrebu.

„Uvjeren sam u to. Ovim putem pozivam Tornado i sve navijače da dođu u Draženov dom u što većem broju da zajedno prođemo ovu utakmicu. Jesmo u problemima ali oni nam svojim bodrenjem daju onaj dodatan vjetar u leđa i samo zajedno možemo do cilja“, zaključio je Naglić.

Utakmica u KC Dražen Petrović u Zagrebu igra se utorak s početkom u 20 sati, a sudit će je Srđan Dožai, Siniša Herceg i Denis Hadžić.

 

Foto: Sport023