Š. Fantela: Usavršiti jedrenje po jakom vjetru nam je sada prioritet

Vrijeme čitanja: < 1 min

Iza zadarske braće Fantela, Šime i Mihovila nastup je na regati Svjetskog kupa u francuskom Hyeresu. Zadrani su nastup na toj regati u klasi 49 er okončali na 22. mjestu.

„Sama regata nije prošla najbolje, nisam zadovoljan. Sedam plovova smo samo odjedrili i bili smo uskraćeni za neke plovove koji su nam neophodni za što bolji napredak. Na kraju smo završili kao 22. posada , nekakva sredina flote, nije preloše ali niti predobro. Malo smo unaprijedili startove, neke detalje smo popravili i to je ono što nas čini sretnima”.

Planovi za dalje.

„Idemo na Gardu desetak dana radi garancije jakog vjetra tijekom cijelog dana. To nam treba, skupiti što više dana trenirajući po pravom vjetru, sve s ciljem što boljeg napretka. Posla ima, željni smo učenja i s puno optimizma gledamo prema naprijed”.

Prva sljedeća regata.

„Početkom mjeseca lipnja, finale Svjetskog kupa u francuskom Marseille, zatim EP u Poljskoj u srpnju te najvažniji događaj ove sezone, SP u kolovozu u danskom Aarhusu. Nastavljamo raditi punom parom u smjeru napretka na više polja, sada prvenstveno je usavršavanje jedrenja po jakom vjetru”.