Filip Jadrijev, KKOI Zadar: Pokazali smo da imamo tu “žicu” za košarkom

Vrijeme čitanja: 2 min

Košarkaški klub osoba s invaliditetom Zadar novi je državni prvak u košarci u kolicima. Zadrani su do naslova najboljeg u državi došli u svojoj drugog godini natjecanja u Prvoj hrvatskoj ligi. U kultnim Jazinama jučer su bili bolji od Zagreba i Vukova te su tako osvojili titulu prvaka Hrvatske.

Predsjednik i igrač KKOI Zadar, Filip Jadrijev nije skrivao oduševljenje.

“Dobili smo šansu prije dva kola kada su Vukovi porazili u Kostreni, Zagreb. Nama se otvorilo i trebali smo kod kuće dobiti minimalnom razlikom kako Zagreb tako i Vukove. Uspjeli smo u tome i sada uživamo. Presretni smo, teško i ozbiljno smo radili za ovo i ovo je sada samo šlag na kraju za sve uloženo”.

I Zagreb i Vukove porazili ste uvjerljivo.

„Jesmo i to nas posebno veseli. Znali smo da je Zagreb došao bez najboljeg igrača lige ali to nije naš problem. Iskoristili smo to i porazili smo ih. Vukovi su u početku pružili dobar otpor, zatim smo mi podignuli nivo igre i to je brzo dalo rezultat. Nisu imali šanse i pobjeda je pripala nama”.

Druga godina igranja u Prvoj hrvatskoj ligi i titula je već stigla u Zadar.

„Da nam je netko ponudio drugo mjesto prije nekoliko kola budući na stanje na tablici prihvatili bi odmah. Mislim da smo dokazali da imamo tu žicu za košarku i bez obzira na kolica pokazali smo da možemo”.

Sezona još nije gotova.

„Imamo još odraditi Kup u Kostreni. Ići ćemo utakmicu po utakmicu, tako funkcioniramo cijelu sezonu pa ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti i na tom natjecanju”.