Ela Žuvanić ispisala povijest zadarskog veslanja; “Još uvijek mislim da je sve ovo san”

Vrijeme čitanja: 2 min

Kakav rezultat i ostvarenje za zadarsko veslanje. Predstavnica Veslačkog kluba Jadran, Ela Žuvanić danas je ispisala povijest.

Nastupila je Ela u sastavu hrvatskog četverca na pariće (Fortuna, Palada, Žuvanić, Kovačić) na najjačoj Međunarodnoj juniorskoj regati u Munchenu. Rezultat koji su ostvarile naše cure vrijedan je svakog divljenja. U strašnoj konkurenciji naša posada osvojila je drugo mjesto. Prva je bila Poljska a treća Velika Britanija.

„Presretna sam, još uvijek ne mogu vjerovati što smo uspjele postići, mislimo da je ovo neki san. Ovo je nešto jako veliko, mi još nismo svjesne koliko je ovaj rezultat vrijedan. Hvala svima koji su vjerovali u nas, ovo nam je veliki motiv za dalje“ – rekla je naša Ela Žuvanić.

Oduševljenje postignutim rezultatom Žuvanić i naše posade nije krio niti trener u VK Jadran, Petar Milin.

„Nemam riječi, Ela je ispisala povijest i ponosni smo na nju. Riječ je o curi koja dolazi iz veslačke obitelji i trenira od 2014. godine. Djed Zdravko i otac Veljko također su bili izvrsni veslači s Premude. Krv nije voda, Ela je to pokazala. Što još reći o njoj, marljiva je, ne propušta treninge, odlična je učenica Gimnazije Franje Petrića, definitivno svjetla je budućnost pred njom. Čestitam njoj i drugim curama uime cijelog kluba“.

Već sutra naše cure očekuje još jedna utrka na dvije tisuće metara i prilika za novi vrhunski rezultat. Sve ovo uvertira je za ono što naše heroine očekuje vrlo skoro a to je krajem mjeseca svibnja nastup u Francuskoj na Europskom juniorskom prvenstvu.