11 kol 2022
Futsal Zadar: Triller – Drama u nekoliko činova, koja je okončala najuzbudljiviju sezonu u povijesti! 
Futsal

Futsal Zadar: Triller – Drama u nekoliko činova, koja je okončala najuzbudljiviju sezonu u povijesti! 

MNK Ploča – MNK Paklenica  2:2

No krenimo redom jer su se Mocire već počele puniti u utakmici između Ploče i Paklenice praćene armijom navijača iz Starigrada. Infarktna utakmica je počela silnom i moćnom Paklenicom koja je povela ali i promašivala šanse za podebljanje vodstva. I kako to obično biva slijedi preokret u liku zadarskog Maicona, Šime Marune. Gol i asistencija su bili dovoljno za preokret i očuvanje remija koji Ploči nosi play off.

MNK Sveti Ante – MNK Young Boys 4:1

Skoro pa dupkom puna dvorana je dočekala dvoboj Svetaca i Boysa. Nervoza se mogla kidati nožem kroz zrak a strah od greške je bio vidljiv. Ipak vodstvo Svetog Ante je natjeralo Youngere da proigraju te su u par navrata opasno prijetili, no Škara na golu i stativa su čuvali Dedine momke. Ipak sreća i “smiješan gol” su stvari vratile na početak. Nastavak je donio “one man show” u liku Antonia Jamičića koji je hattrickom poslao boyse u drugu ligu, a Svece u dodatne kvalifikacije na radost brojnih navijača.

MNK Plovanija – MNK Poljica 9:6

Poljica su umjesto na utakmicu došli na termin,  u kojem nisu pokazali nimalo želje za pobjedom koja bi ih ostavila u ligi. Plovanija ih je ranila dugom devetkom i sudbina nije bila u njihovim rukama već u Tinovim.

MNK Kontra : MNK Tin 3:3

Naime Tin je trebao dobiti Kontru da bi se Vuchkovichi spasili. Hrabra i poštena momčad Kontre je ginula i bili su na korak do senzacije i spasa. Ipak nisu uspjeli zadržati dva gola prednosti te su remijem napustili društvo najboljih, na žalost svih prisutnih u dvorani.

MNK Gauni – MNK Puntamika 5:1

Svoju misiju spašavanja na najbolji mogući način su završili Gauni, koji su porazili Puntamiku i tako izbjegli čak i kvalifikacije. Za svaku pohvalu bili su momci iz kraljevskog grada.

MNK Varoš – MNK Vrsi 3:7

U sjeni svih ovih zbivanja i trilera je ostao i bezbolan poraz Varoši od Vrsi u moru golova.

MNK Ugljan – MNK Idassa Nadin 5:5.

Također su se za kraj raspucali Ugljan i Idassa i zagrijali svoje strijelce i golmane.

 

Tekst: Futsal Zadar

Foto: Prirodoslovno – Grafička škola Zadar.