18 kol 2022
1. Sonik ŽMNL: 26. posljednje kolo donosi odgovore na mnoga pitanja
Futsal

1. Sonik ŽMNL: 26. posljednje kolo donosi odgovore na mnoga pitanja

Došao je i taj dan, posljednje kolo zadarske Serie A sezone 2017/18, kolo koje bolje ne bi režirao Hitchcock, predvidio Nostradamus a riješio Einstein.

Svima je zajedničko da moraju dobiti, naravno govorimo o donjem domu koje apsolutno zaokuplja pažnju svih futsal zanesenjaka.

Sve će krenuti iz Biograda gdje Gauni dočekuju Puntamiku i pobjedom bi osigurali direktan opstanak. Takav scenarij je do jučer izgledao nemoguć za njih, no karte su se tako promiješale. Naravno da svih pet klubova iz borbe za opstanak može i ispasti pa tako i Gauni, a nešto se i Puntamiku pita.

Apsolutno najzanimljivija utakmica kola, večeri a možda i cijele sezone je dvoboj Svetog Ante i Young boysa. Dvoboj koji poraženog šalje u niži rang dok pobjednik ima pravo proslaviti a ne sumnjamo da će se Mocire napuniti do vrha. Iz oba tabora stoji zakon šutnje, koja će biti popraćena iščekivanjem, ne Godota nego bodova koji život znače.

Sve će se budno pratiti u redovima Poljica i Kontre. Potonji će na megdan Tinu koji je upao u seriju poraza, te u tome Kontra vidi svoju šansu. Tin je zacementiran na trećoj poziciji no sportski duh i žar će tjerati na vitešku borbu, i Tina i sve momčadi koji nemaju nikakav imperativ u zadnjem kolu.

Poljica će svoju priliku za spas tražiti protiv Plovanije, koja je izgubila sve šanse za play off. No treba vjerovati da će biti napeto i dinamično u toj utakmici.

Ako putem iz Rijeke do Zadra u nedjelju navečer nikog ne vidimo u Starigradu razlog tome je utakmica Paklenice i Ploče. Naime, podgorci se bore u direktnom obračunu za play off, tj.idu u borbu za prvaka ukoliko pobijede. Tako da i ta utakmica u nedjelju plijeni pažnju ali u manjoj mjeri od borbe za opstanak.

Treba spomenuti i dvije utakmice koje ne odlučuju puno. Varoš će dočekati Vrsi , gdje bi moglo biti golova dok Ugljan i Idassa Nadin mogu igrati rasterećeno s lijepim potezima.

Raspored:

Subota, 28.04.2018

MNK Ugljan – MNK Idassa Nadin,  20 sati

MNK Varoš – MNK Vrsi, 21 sat

Nedjelja, 29.04.2018

MNK Ploča – MNK Paklenica 19:30

MNK Gauni Biograd – MNK Puntamika 20 sati ( dvorana u Biogradu )

MNK Sveti Ante – MNK Young Boys, 20:30 sati

MNK Plovanija – MNK Poljica, 21:30

MNK Kontra – MNK Tin 22:30

 

Tekst i foto: Futsal Zadar