19 ožu 2024
3. regata Kupa Dalmacije: Mladi Jadranaši vrlo dobri u Dubrovniku
dav
Naslovna slider

3. regata Kupa Dalmacije: Mladi Jadranaši vrlo dobri u Dubrovniku

Natjecanje za Kup Dalmacije nastavljeno je trećom regatom u Dubrovniku. Na regatnoj stazi u Rijeci dubrovačkoj veslače je dočekalo lijepo vrijeme nakon što je samo dan prije tijekom večeri zapuhala vrlo jaka bura. Srećom, tijekom jutra bura je utihnula pa su veslači odradili i treću regatu kupa, čime je uspješno završena prva polovica ovoga natjecanja.

Veslači Jadrana u Dubrovnik su putovali bez svih veslača, pa su tako u Zadru ostali najbolji juniori i seniori koji su odrađivali posljednje pripreme za nadolazeće Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore.

No, to nije spriječilo mlađe veslače da budu uspješni, pa je tako Jadran ostao i dalje vodeći u ukupnom poretku nakon tri održane regate, iako je u Dubrovniku u ukupnom poretku prvo mjesto zauzeo splitski Mornar. Jadranaši su bili ukupno drugi i najbolji u kategoriji kadeta. Ostvareno je šest prvih, šest drugih i četiri treća mjesta.

Prva mjesta osvajali su četverac na pariće mlađih juniora, koji je slavio u memorijalnoj utrci u spomen na Lukšu Telonića, veslača dubrovačkog Neptuna. Četverac su veslali Grgo Gurlica, Luka Pera, Mihovil Bogatić i Marko Medin.

Još su prva mjesta osvajali u samcu mlađih juniorki Margita Andrić, dvojac na pariće mlađih juniorki Natali Pera i Laura Antičević, u samcu kadeta Lovre Lapčić, u dvojcu na pariće kadetkinja Sara Žuvanić i Ivana Sladić te u dvojcu na pariće mlađih kadeta Antonio Pavlović i Dominik Ferjančić.

Druga mjesta su osvajali Ela Žuvanić u samcu juniorki, u dvojcu na pariće mlađih juniora Luka Traživuk i Jure Jurjević, dvojac na pariće kadeta Bernard Murtić i Đani Peričić, samac kadeta Petar Miloš, u samcu kadetkinja Iva Zorić te Mara Bencun u samcu mlađih kadetkinja.

Treći su bili Ela Žuvanić u samcu seniorki, Đanni Peraić u samcu kadeta, četverac GIG kadeta u sastavu Adrijan Lazanja, Bono Bralić, Luka Košta, Ante Dukić i kormilar Đanni Peraić te David Bašić u samcu mlađih kadeta.

Od ostalih koji su nastupili na regati četvrto mjesto osvojili su Maris Milin u samcu juniorki, Luka Čurković i Jure Kasap u dvojcu na pariće juniora, četverac na pariće mlađih juniora Valentin Špralja, Roko Bučić, Dominik Šango i Martin Košta, samac mlađih juniora Ivan Validžić te dvojac na pariće kadeta Jakov Grković i Ivan Mustać.

Peto mjesto zauzeli su Toni Šimurina i Duje Žilić u dvojcu na pariće mlađih juniora te Frane Bencun u samcu mlađih juniora.

U Dubrovniku su uz veslače bili trener Petar Milin te predsjednik Nadzornog odbora kluba Gordan Marinović te Rino Rados, član Nadzornog odbora, a u pratnji još i Veljko Žuvanić.

Sljedeća regata za Kup Dalmacije održati će seu Makarskoj 19. svibnja.

Tekst i foto; VK Jadran