11 kol 2022
Toni Matešić, KK Jazine: “Imamo pravo vjerovati u čudo”
Košarka

Toni Matešić, KK Jazine: “Imamo pravo vjerovati u čudo”

Košarkaši Jazine Arbanasa danas završavaju svoju sezonu u HT Premijer ligi. Istina, ostala su još dva kola, međutim, Jazine su slobodne u zadnjem kolu. Danas ih očekuje sraz 25. kola i gostovanje na Gripama kod Splita. Porazom kod Kaštela prije nekoliko dana zadarski premijer ligaš doveo se u gotovo  bezizlaznu situaciju u borbi za očuvanjem statusa prvoligaša.

Trebaju Zadrani slaviti protiv Splita i čekati da im se poklope još dva ogleda koja će odigrati Hermes (Zabok, Zagreb). Oba trebaju izgubiti igrači Hermesa kako bi Jazine i naredne sezone igrale u ovom rangu.

“Dokle god postoji šansa, nema predaje. Sitaucija je jako teška ali imamo pravo vjerovati u čudo” – ističe Toni Matešić, mladi 24-godišnji pomoćnik Luke Bujasa koji će u ovom susretu biti glavni trener. Bujas je suspendiran jednu utakmicu tako da će Matešić dobiti priliku po prvi puta u karijeri biti prvi trener.

“Situacija je takva kakva jest, ne bojim se nema straha. Istina je da ću biti jedan od najmlađih trenera na klupi do sada, mislim da je prije nekoliko sezona kao mlađi još debitirao pomoćni trener Gorice. Imao je tada dvadeset godina, što je tu je, velik izazov i čast”.

Split.

“Kvalitetna momčad ali koliko čujem i oni će biti bez nekoliko igrača, mi nemamo više Barrya, klub je u procesu raskida ugovora s njim. Split se bori za četvrto mjesto a mi za ostankom u ligi. Bit će zanimljivo, to je sigurno”.

Susret na Gripama na rasporedu je od 19 sati.