19 tra 2021
Još tri dana prijava za Sport&Moda Zadar Night Run!
Naslovna slider

Još tri dana prijava za Sport&Moda Zadar Night Run!

U subotu, 21.travnja s početkom u 21 sat, kod Gradskih vrata u Foši, startat će najspektakularnija utrka s mirisom mora i povijesti, utka SPORT&MODA ZADAR NIGHT RUN.

Već četvrtu godinu za redom održava se ZADAR NIGHT RUN, utrka za trkače rekreativce i natjecatelje. Zbog velikog interesa trkača iz Hrvatske, ali i cijeloga svijeta, organizatori Triatlon klub Zadar i Škola trčanja Zadar u suradnji s tvrtkom Sport&Moda, ove godine očekuju do 1500 sudionika.

Naime, dok je prve godine sudjelovalo tristotinjak trkača, idućih godina se broj utrostručio i interes za sudjelovanje u ovoj utrci odavno je prešao granice Zadarske županije, a sada i Hrvatske. Jasno je da je ova utka neminovno važna i za predsezonski turizam našeg grada. To je potpuno razumljivo, jer vizure povijesne gradske jezgre kako danju, tako i noću, jednostavno oduzimaju dah, pa tko ne bi želio protrčati kroz povijest?

Tvrtka Sport i Moda, kao glavni sponzor , prepoznala je vrijednost ovog projekta i time dodatno pojačala dugogodišnju suradnju sa Triatlon klubom Zadar i Školom trčanja s kojima već duži niz godina doprinosi zajedničkom cilju jačanja sportskog života i druženja građana i turista u našem gradu.
Start i cilj sportsko-rekreativnog događaja bit će na renesansnim Kopnenim vratima u slikovitoj luci Foša. Svaki trkač prilikom prijave može odlučiti o dužini utrke i izabrati između 2.5 km (1 krug); 5 km (2 kruga) i 10 km (4 kruga) koje treba istrčati u roku 75 minuta. Prijave za utrku i uplatekotizacije moguće su do 19. 4. 2018. u 21 h.
Prijave se vrše na https://zdnightrun.com.

Glavni organizator utrke, Jure Šango.

“Trenutno imamo tisuću prijava, a proiave ćemo zaključiti kroz koji dan kada očekujemo da ispunimo zadanu kvotu od tisuću i petsto trkača. Jako smo zadovoljni tom činjenicom kao i time što nam na utrku dolazi velik broj trkača iz svih krajeva Hrvatske. Na utrku se prijavilo i preko stotinu djece mlađe od 13 godina i zbog toga smo najviše ponosni jer time ispunjavamo sve ono zbog čega smo prije četiri godine i pokrenuli ovu utrku, a to je promocija trčanja i zdravog življenja. Cesta kuda se kreću trkači će biti zatvorena za promet u subotu od 20,30 do 22,30 pa pozivamo vozače da obrate pažnju na ovu informaciju. Ovom prilikom zahvalio bi se Gradu Zadru na čelu s gradonačelnikom Brankom Dukićem koji su nam pružili veliku pomoć prilikom organizacije naše utrke. Zahvaljujemo i Zadarskoj Županiji, MUP-u i svima ostalima koji su pomogli, a nažalost moram istaknuti i kako nismo prepoznati od strane Turističke zajednice Grada Zadra koja nam nije izašla u susret. To mi moram priznati nije baš jasno jer ne razumijem da nisu prepoznali tisuće trkača i posjetitelje našeg grada kad su nam odobrili tek 1,33 kuna po trkaču. Izgleda da smo za njih još mali. Ne želim širiti ovu priču pa ću reći, tek da se zna, da nas samo šigurece koje drže brojeve trkača koštaju 1400 kuna”, zaključio je Šango.

Direktorica maloprodaje Sport&Moda Tilema Burčul.

“Kao glavni sponzori, nakon duge suradnje sa Školom trčanja Zadar i Triatlon klubom Zadar, odlučili smo podržati i ovaj projekt za koji smatramo da pridonosi druženju i zdravom životu. Nastojat ćemo i u budućnosti podržavati ovakve i slične sportske događaje i pozivam vas sve da nam se pridružite na utrci.”

SPORT&MODA NIGHT RUN 2018. je utrka sa srcem jer će od svake startnine donirati 10 kn Zakladi Ana Rukavina koja radi na proširenju Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.
Osim nezaboravnog iskustva kojeg će sudionici ponijeti s ovogodišnje utrke SPORT&MODA ZADAR NIGHT RUN 2018., svima koji prođu kroz cilj dodijelit će se medalja te pokloni sponzora.

Najbolje u muškoj i ženskoj kategoriji očekuju poklon bonovi Sport&Moda, poklon paket L’Occcitane kao i ostale nagrade sponzora. Svi sudionici sudjeluju u tomboli sa vrijednim nagradama Saucony .

Više o utrci pogledajte na Facebook stranici Zadar Night Run.