26 lip 2022
J. Jerbić: “Neriješen rezultat je najpravedniji ishod jučerašnje utakmice u Baškoj Vodi!”
Naslovna slider

J. Jerbić: “Neriješen rezultat je najpravedniji ishod jučerašnje utakmice u Baškoj Vodi!”

Nogometaši Zadra jučer su remijem protiv Uranije prekinuli niz od četiri pobjede ali nisu prekinuli niz neporaženosti koji se tako produžio na pet utakmica.

Baš kao što se i očekivalo, Urania se pokazala čvrstim domaćinom pa Zadar na kraju može biti zadovoljan s činjenicom da su postigli gol pet minuta prije kraja te s ovog teškog gostovanja kući sa sobom ponijeli bod.

S ovakvim razmišljanjem složio se i stoper Zadra, Jure Jerbić.

„Utakmica je bila teška baš kao što smo i očekivali. Urania je izrazito domaćinska momčad koja već tri godine nije poražena na domaćem terenu. Mlako smo ušli u dvoboj i primili brzo prvi gol.

Nakon toga smo se počeli dizati i bili smo bolji protivnik ostatak utakmice no, nažalost, opet smo primili gol iz čiste nepažnje te na kraju moramo biti zadovoljni jer smo pet minuta prije kraja ipak uspjeli dati izjednačujući pogodak i nismo izgubili utakmicu. Kad sve sažmemo možda je neriješen rezultat i najpravedniji ishod jučerašnjeg dvoboja.“

Negdje na polovici proljetnog dijela sezone Jerbić je podvukao crtu i izrazio zadovoljstvo postignutim.

„Pa mogu reći kako smo se puno podignuli za razliku od jesenskog dijela. Na polusezoni nismo dobro stajali. Zaostajali smo za vodećim ekipama na tek osmom mjestu. Sada smo taj zaostatak smanjili, približili se samom vrhu i sada je sve na nama. Nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu i da ćemo nakon ovih sedam kola koliko ih je ostalo do kraja uspjeti ostvariti naš cilj, povratak u Drugu HNL.

Dosta ekipa se bori za sami vrh tako da smo svjesni kako nas ne očekuje lagan zadatak. Ali mi gledamo stvarno samo svaku sljedeću utakmicu pa se u tom kontekstu nadamo pobjedi već u srijedu kada na našem travnjaku dočekujemo momčad Zagore“, zaključio je Jerbić.

 

Foto: Sport023