V. Menčik: Zadrani su odlično prihvatili hrvanje i kao bazični sport i kao jedan od način odgoja djeteta

Vrijeme čitanja: 2 min

Uvijek je zanimljivo i radno u Hrvačkom klubu Zadar. Predstavnici tog kluba redoviti su sudionici mnogih natjecanja na kojima ostvaruju izvrsne rezultate. Jedan od takvih zabilježen je nedavno. Njihov borac, Roko Strika postao je državni prvak grčko rimskim načinom za dječake rođene od 2005. do 2007. godine.

„Roko je to apsolutno i zaslužio svojim predanim odnosom prema treninzima. Zaslužuje svaku pohvalu, iznimno je marljiv i sve uloženo mu se sada i vratilo na ovom natjecanju. Osvajanjem zlata Roko je postao i potencijalni kandidat za reprezentaciju što je velika stvar za njega i naš klub” – rekao je trener u HK Zadar, Vladimir Menčik.

Dosta je i drugih članova kluba koji su blizu reprezentacije što je podatak da se u HK Zadar radi itekako dobro.

„Ponosni smo na to u svakom slučaju. I Lucija Sarić je pozvana u reprezentaciju, plan je da sudjeluje na EP u Mađarskoj te na Balkanijadi. Imamo potencijala, marljivo treniramo i znamo da onda rezultat neće izostati”.

Osvajača odličja u klubu ima još.

“Ima, 3. mjesto kod seniora na PH je osvojio Josip Cindrić, budući trener i profesor Kineziologije, na juniorskom prvenstvu je treći bio Krešimir Zurić. Gradimo jednu čvršću bazu da budemo zastupljeni u svim dobnim uzrastima. Stvaramo sve da bi u dogledno vrijeme imali od 8 do 10 svojih boraca koji će biti pravi natjecatelji”.

Zadrani i hrvanje.

„Svakim danom imamo sve više upisa i upita. Veliki dobitak bilo je otvaranje grupe polaznika od 5 do 7 godina. Grupa je poprilično puna, od jeseni pokrećemo još dvije grupe. Mislim da su Zadrani dobro prihvatili hrvanje i kao bazični sport i kao jedna od načina odgoja djeteta u današnje vrijeme”.

Često ste i organizatori raznih turnira.

„Svake godine imamo naš međunarodni turnir Zadar open koji će i ove godine biti negdje početkom srpnja. Zatim imamo i trening kamp od 23. lipnja. Dolaze gosti iz Njemačke, Slovačke, Ukrajine i iz Hrvatske. Bit će to opet uspješna priredba i veselimo se novom druženju i dolasku naših sportskih prijatelja”.