23 velj 2024
Maja Perinović: Potpis za Top Girls Fassa Bortolo je veliki iskorak u mojoj karijeri
Naslovna slider

Maja Perinović: Potpis za Top Girls Fassa Bortolo je veliki iskorak u mojoj karijeri

Naša najbolja biciklistica u 2017. godini, Maja Perinović, potpisala je svoj prvi profesionalni ugovor i to za talijansku ekipu Top Girls Fassa Bortolo za koju će nastupati u 2018. Veliko je to priznanje za mladu Zadranku koja je svojim odličnim nastupima još ranije skrenula pozornost na sebe.

Kako je došlo do suradnje Maja nam je i pojasnila.

„Pa do suradnje s Talijanima nije bilo lako doći, jer one imaju preko 500 registriranih seniorki i jako je teško upasti u njihove profesionalne ekipe, pa čak i ako imate rezultate. Na moju sreću ipak netko prati i cijeni sav taj trud i rezultate. Uz moje roditelje i trenera Antu uspjeli smo se uz veliku pomoć Vladimira Miholjevića ( jednog od najpoznatijih HR biciklista te direktora Tour of Croatia) probiti na tako jakom tržištu. Bila sam dva puta u Trevisu na probi i treninzima te smo nakon odrađenih testova potpisali ugovor na godinu dana (tako je to u svijetu biciklizma, ugovori se potpisuju na godinu, max. dvije). Jako sam zadovoljna svim uvjetima koje sam dobila potpisom ovog ugovora”.

Zna li što o svojoj novoj ekipi.

„Ovo je mlada, razvojna ekipa koja ima pravo nastupati na najvećim svjetskim utrkama te će mi na taj način omogućiti kvalitetan razvoj. Ipak sam ja tek ušla u seniorski svijet i potrebno je dosta vremena da se tijelo prilagodi na tako velike udaljenosti i brzine na utrkama. Ovo je jedna stepenica više za moju karijeru, ali očekivanja, želje i snovi ostaju uvijek isti bez obzira u kojoj se ekipi nalazila, ali njih ću zadržati za sebe”.

Debitantski nastup je već bio.

Jest, vozila sam 84,6km dugu utrku “6° TROFEO ERNESTO CAVALLI CAMICIE” koja u mjestu San Bassano nedaleko Cremone. Završila sam na 23. mjestu od 164 biciklistice na startu što je i više nego dobro za prvi nastup”.

Biciklistički klub Zadar.

„Ovim putem bi se željela zahvaliti BK Zadar koji mi je pružio toliko lijepih trenutaka sve ove godine, te su se i u ovom slučaju pokazali kao pravi klub te su stali punom snagom iza mojih leđa i pomagali u svemu potrebnom da se ovaj transfer i ostvari. I dalje ću nastaviti raditi sa svojim dosadašnjim trenerom s kojim imam odličan odnos, a i nedavno je postao trener zadužen za sve reprezentativce stoga je naša suradnja na obostranu radost neizbježna. Na meni ostaje da kao i dosad treniram i dajem sve od sebe, a sve ostalo će doći”.