Roko Strika prvak Hrvatske grčko rimskim načinom hrvanja

Vrijeme čitanja: 1 min

U Zagrebu je održano Prvenstvo Hrvatske u hrvanju grčko-rimskim načinom za uzrast mlađih dječaka. Skoro 140 mladih hrvača iz 20-tak hrvatskih hrvačkih klubova nastupilo je na ovom prvenstvu.

Hrvački klub Zadar nastupio je sa šest natjecatelja u pet težinskih kategorija: do 36 kg Ivan Adžić, do 44 kg Marino Kovačević, do 54 kg Šime Urić, do 59 kg Marino Stipanov i do 65 kg nastupili su Luka Kevrić i Roko Strika.

Po jednu pobjedu na prvenstvu imali su Adžić i Urić a Kovačević je upisao dvije pobjede. Najuspješniji bio je naš Roko Strika koji je sa četiri pobjede i to sa tri pobjede tušem i jednom pobjedom tehničkim-tušem (na bodove) osvojio naslov Prvaka Hrvatske u hrvanju grčko-rimskim načinom za dječake rođene od 2005. do 2007. godine.

Roko Strika rođen je 07.05.2005. godine a hrvanje je počeo trenirati u kolovozu 2013. godine, Roko je odličan učenik OŠ Smiljevac a osim redovnog školskog programa pohađa i glazbenu školu i svira dva instrumenta: harmoniku i glasovir. Svojim redovitim pohađanjem treninga hrvanja Roko je primjer svim našim članovima kao i svim ostalim sportašima i učenicima svoje škole. Kao član hrvačkog kluba Zadar Roko je osvojio 12 zlatnih medalja, 8 srebrnih i 7 brončanih medalja. Ovim rezultatom Roko se približava dječačkoj reprezentaciji u kojoj može nastupiti od sljedeće godine u uzrastu starijih dječaka.

Komentari