Preston Knowles zaslužio je da ga se pričeka! Zbog navijačkih snova…

Vrijeme čitanja: 2 min

Preston Knowles na izlaznim je vratima Košarkaškog kluba Zadar. Glasine koje su posljednjih nekoliko dana bile sve jače u zadarskim košarkaškim kuloarima dobile su i svoju službenu potvrdu. Po svemu sudeći razlog Prestonova odlaska je zabrana igranja na sedam utakmica u domaćem prvenstvu ali i kazna od 50 tisuća kuna koju će klub morati platiti Hrvatskom košarkaškom savezu. Kako u klubu već duže vremena vlada besparica te se svaka lipa okrene i po nekoliko puta, vodeći ljudi odlučili su se na raskid ugovora s američkim razigravačem.

S financijske strane gledano, ovaj potez mogao bi se čak nazvati i prilično racionalnim. Do kraja ugovora Amerikancu bi se na račun isplatilo otprilike petnaestak tisuća eura, a uz kaznu sve skupa naraslo bi na svotu od preko 200 tisuća kuna. Već duže vremena slušamo uvjeravanja Uprave kluba kako se neće trošiti više od onog što im je proračunom zajamčeno ili barem ne više od onog koliko se ima na računu iz jednostavnog razloga kako se ne bi generirali novi dugovi. Gledajući na ovaj način raskid ugovora s Knowlesom klubu će čak donijeti nekakvu vrst uštede.

No, što je s navijačima? Što je s onima koji na nekakav trofej sanjaju već punih deset godina? Njima nakon priče oko Bostica, a sada i Knowlesa, ponovno u ustima ostaje onaj gorak okus. Prevare ili bilo čega drugog. Navijače ne zanima financijsko stanje kluba za koje je, usput budi rečeno, netko dobro plaćen da ono bude sukladno očekivanjima renomea kluba i natjecanja u kojem se natječe. To nije njihova briga i ne trebaju imati razumijevanja za takvo nešto.

Navijači brigu beru oko trofeja! Za njih se živi i o njima se priča. Njih se prepričava i o njima se pišu grafiti i crtaju murali. U situaciji kada se vonj titule čuje kao nikad u zadnjih deset godina odreći se igrača na čijim je plećima počivala cijela obrambena strategija, igrača koji je nerijetko svojim individualnim potezima rješavao utakmice, e ti već pričamo o potpuno neracionalnom potezu.

Aramis Naglić nakon utakmice protiv Hermes Analitice rekao je kako mu momčad bez Knowlesa izgleda mekano.

Bojimo se kako će izgledati i mekše…

 

Foto: Sport023