14 lip 2024
Vrbnjak, Jurišić i Jovančević vratili se s priprema Hrvatske U-19 vaterpolske reprezentacije
Naslovna slider

Vrbnjak, Jurišić i Jovančević vratili se s priprema Hrvatske U-19 vaterpolske reprezentacije

Hrvatska U -19 vaterpolska reprezentacija u Sisku je boravila od 25. do 31. ožujka. Izabranici Joška Krekovića odradili su pripremni dio sve s ciljem dodatnog uigravanja za Europsko prvenstvo koje će se ovog ljeta održati u Bjelorusiji.

Zajedno s našim dečkima u Sisku je bila i odabrana selekcija Italije s kojom su odigrali osam neslužbenih trening utakmica i jednu službenu. U toj službenoj Talijani su bili bolji rezultatom 9:7.

Ono što posebno veseli jest činjenica da su među osamnaestoricom pozvanih bila i tri igrača VK Zadar 1952, Ivan Vrbnjak, Roko Jurišić i Marin Jovančević.

Dečki nisu krili oduševljenje danima provedenim na ovom druženju.

„Ovo je ipak najveća nagrada za sve uloženo. Biti među najboljima u svojoj državi jest nešto najljepše što se može dogoditi bilo kojem sportašu. Nadamo se i pozivu na ljeto na pripreme kada će se dijeliti mjesta za odlazak na EP” – u glas je rekao trojac s Višnjika, Ivan, Roko i Marin.

Vrijedi istaknuti da se na vratima ove reprezentacije nalazi još jedan igrač ponikao u redovima VK Zadar 1952, vratar Jerko Jurlina koji je svoju sreću početkom ove sezone odlučio potražiti u zagrebačkoj Mladosti.