18 tra 2024
Hrvatska ženska nogometna reprezentacija okuplja se danas u Zadru
Naslovna slider

Hrvatska ženska nogometna reprezentacija okuplja se danas u Zadru

Hrvatska ženska nogometna reprezentacija pod vodstvom izbornika Božidara Miletića od danas je opet u Zadru. Cure se okupljaju u 15 sati te će narednih dana odraditi kratke pripreme uoči dva kvalifikacijska susreta skupine 4 za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

U četvrtak je na Stanovima na rasporedu ogled protiv Ukrajine, a četiri dana kasnije na istom mjestu gostuje i Mađarska.

„Dvadeset i dvije igračice dolaze danas. Nažalost, zbog ozljeda neće biti prisutne Rudelić, Nevrlka i Jelenčić. Trenirat ćemo u Zemuniku i Škabrnji, vjerujem da će cure koje će igrati dati svoj maksimum kako bi izvukli povoljan rezultat. To bi za nas bilo sve osim poraza i vjerujem da uz pomoć publike to i možemo ostvariti. Koliko nas Ukrajina ozbiljno shvaća zorno govori podatak da su oni još u petak stigli ovdje i u Privlaci treniraju i pripremaju se za ogled s nama“ – istaknuo je Miletić.

U prvim međusobnim ogledima Hrvatska je s Ukrajinom i Mađarskom na gostovanjima odigrala neriješeno te se s ta dva boda trenutačno nalazi na trećem mjestu skupine iza vodećih reprezentacija Danske i Švedske koje imaju šest bodova.

Samo prvoplasirane reprezentacije u svakoj skupini te najbolja druga izborit će direktan plasman na svjetsku smotru. Sve trećeplasirane reprezentacije odigrat će utakmice između sebe, a samo najbolja osvojit će to posljednje mjesto koje kroz kvalifikacije vodi u Francusku.