Četiri zlata, četiri srebra i šest bronci skakača KSV Zadar na Uskršnjem mitingu u Zagrebu

Vrijeme čitanja: 2 min

Ovog vikenda u Zagrebu je održan međunarodni Uskršnji miting u skokovima u vodu za kadete i juniore. Nastupilo je 130 natjecatelja iz četiri zemlje – Hrvatske, Srbije, Mađarske i Belgije.

KSV Zadar predstavljalo je 13 natjecatelja. Nastupili su Hana Kovačević, Bruna Huljev, Lora Magaš, Anika Miočić, Diego Bajlo, Matej Nevešćanin, Luka Živaljić, Marko Profaca, Marko Huljev, Luigi Čurković, Mikula Miočić, Patrik Samardžija i Karlo Perić. Osvojili su 14 medalja, od čega četiri zlata, četiri srebra i šest bronci.

U kategoriji juniorki Hana Kovačević osvojila je prvo mjesto s daske 1m i s daske 3m. Mlađa juniorka Bruna Huljev je u paru sa Zagrepčankom Tesom Pavleković osvojila prvo mjesto u disciplini sinkro daska 3m. S daske 1m osvojila je 2. mjesto, dok je s daske 3m osvojila 4. mjesto.

U kategoriji kadeta Matej Nevešćanin osvojio je 1. mjesto s daske 1m i 3. mjesto s daske 3m. Diego Bajlo osvojio je 6. mjesto s daske 1m i 4. mjesto s daske 3m. Luka Živaljić osvojio je 9. mjesto s daske 1m i 7. mjesto s daske 3m. Sinkro par Diego Bajlo- Marko Profaca osvojio je 2. mjesto, dok je par Marko Huljev-Luka Živaljić osvojio 3. mjesto.

Kadetkinja Lora Magaš osvojila je 2. mjesto s daske 3m i 3. mjesto s daske 1m. U disciplini sinkro skokovi s daske 3m osvojila je 2. mjesto u paru s Dorom Tomljenović iz Medveščaka. U disciplini sinkro mix s daske 3m Lora je nastupila s Matejem Nevešćaninom te su osvojili 3. mjesto.

U kategoriji mlađih kadeta Marko Profaca osvojio je 3. mjesto s daske 1m i 2. mjesto s daske 3m. Marko Huljev osvojio je 4. mjesto s daske 1m i 3m. Luigi Čurković osvojio je 6. mjesto s daske 1m i 3m. Mikula Miočić osvojio je 8. mjesto s daske 1m.

U kategoriji početnika s daske 1m Patrik Samardžija osvojio je 4. mjesto dok je Karlo Perić osvojio 5. mjesto. U istoj kategoriji kod cura Anika Miočić osvojila je 8. mjesto.

Za tri tjedna KSV Zadar nastupa na međunarodnom mitingu Trofej Beograda