27 lip 2022
Puno dobre atletike očekuje nas ovog vikenda na Višnjiku!
Naslovna slider

Puno dobre atletike očekuje nas ovog vikenda na Višnjiku!

Pod pokroviteljstvom Grada Zadra i gradonačelnika Branka Dukića, a u organizaciji Atletskog kluba Alojzije Stepinac i ŠC Višnjik u Zadru će se sutra po prvi put održati Zimsko prvenstvo Hrvatske u trčanjima na stazi za juniore i juniorke te seniore i seniorke. Na natjecanju bi po najavama organizatora trebalo nastupiti oko 200 atletičara iz cijele Hrvatske.

„Obnovom atletske staze i izgradnjom suvremene trim staze i ostalih pratećih sadržaja koji koriste razvoju atletike, grad Zadar se pretvorio u atletsku bazu i za pripreme reprezentacije. Svim natjecateljima koji dolaze u Zadar ugodan boravak i postizanje što boljih rezultata“, poželio je predsjednik Atletskog kluba Alojzije Stepinac Mladen Peša.

„Hvala svima koji sudjeluju u ovom projektu izgradnje ŠC Višnjik, Gradu Zadru i svim građanima grada Zadra koji nas podržavaju da djeci i mladi osiguramo vrhunske uvjete za treniranje“, kazao je Denis Karlović ispred ŠC Višnjik kao suorganizatora natjecanja.

Dan kasnije u organizaciji Atletskog športskog kluba Zadar s početkom u 11 sati na atletskom stadionu održava se Dalmatinska atletska liga za limače i limačice i ostale starije kategorije natjecatelja. Na natjecanju će nastupiti sljedeći klubovi: ASK Split, Hajduk Split, AK Udruga specijalne policije, AK Benkovac, AK Olympionik Zadar, AŠK Zadar, AK Sveti Ante iz Knina, AK Sveti Marko Makarska, AŠK Rogovo Sv. Filip i Jakov te atletičari iz Danske. Organizator očekuje da  će na ovom atletskom natjecanju Dalmatinske lige nastupiti preko 400 atletičara i atletičarki.

 

Foto: ŠC Višnjik