PK Zadar domaćin Otvorenog regionalnog prvenstva Hrvatske za osobe s invaliditetom

Vrijeme čitanja: < 1 min

Ove subote u organizaciji Plivačkog kluba Zadar na bazenu Višnjik održati će se Otvoreno regionalno prvenstvo Hrvatske za osobe s invaliditetom. Organizatori pozivaju gledatelje da uveličaju ovaj sportski događaj koji je od velike važnosti za klub i grad, obzirom da se radi o posebno važnoj skupini sportaša. Sport osoba s invaliditetom grana je sporta koju PK Zadar dugo godina njeguje a ovim natjecanjem želja im je promovirati plivanje osoba s invaliditetom.

Program natjecanja sastoji se od dva dijela, prvi dio započinje u subotu u 11 sati, dok je službeno otvorenje i drugi dio u popodnevnom terminu s početkom u 16 i 45 sati. U 2 dijela natjecanja plivati će natjecatelji iz 12 klubova u 16 kategorija u 12 disciplina.

Za PK Zadar nastupit će Lucija Mijolović, Jasmina Knežević i Mario Mrčela, poznati predstavnici iz kategorije s intelektualnim poteškoćama. Najbrojniji gostujući klub je PK Natotor iz Zagreba koji dolazi s čak 35 plivača. Nakon svečanog otvaranja natjecanja nastupiti će i naši plivači iz programa Sreća u vodi.

U želji popularizacije plivanja i sporta za osobe s invaliditetom, iz PK Zadar pozivaju Zadrane da se odazovu u što većem broju kako bi poduprijeli realizaciju natjecanja koji unaprjeđuje sport invalida.