18 tra 2024
Dragan Vidaić: Mukotrpan je put do stvaranja prvaka. Samo najbolji opstaju.
Borilački

Dragan Vidaić: Mukotrpan je put do stvaranja prvaka. Samo najbolji opstaju.

Dragana Vidaića, boksačkog trenera iz Zadra ne treba posebno predstavljati. Riječ je o čovjeku kroz čije su „ruke” prošli pa mahom svi zadarski boksači, od Filipija, Biletića, sada su tu Petrić, Grdović, Skroče i mnogi drugi da ih sada sve ne nabrajamo.

Kako stvoriti prvaka, pitali smo Vidaića.

“Ja u svom BK Zadar idem na kvalitetu a ne na velik broj boksača. Izaberem ih nekoliko i onda s njima radim. Boks je jedna disciplina gdje se ne može nešto preskočiti, to je kao i abeceda, svaki detalj se mora maksimalno detaljno odraditi jer bez toga teško je nešto ozbiljnije napraviti u karijeri. Velik broj ponavljanja svih vježbi, njihovo usavršavanje, mora dati rezultat u konačnici”.

Kako procijenite da je neki dečko taj.

„Ako dečko dođe ispred dvorane i vidi da su vrata zatvorena, on mora pričekati. Ako se okrene i ode, nema od njega ništa, tako se ne stvaraju niti postaju prvaci. Pedeset godina sam u boksu, on je moj život i iz iskustva itekako znam dobro procijeniti za što je koji boksač spreman”.

WSB liga, točnije meč Hrvatskih vitezova protiv France Fighting Roostera nedavno je bio održan u Zadru.

„To vam sve govori koliko je Zadar važan u hrvatskom boksu. Priredba je bila na visokom nivou i ono što je najvažnije je da je naš Toni Filipi još jednom pokazao koliko je dobar i na što je sve spreman. Želim mu puno sreće u nastavku karijere i sretan sam što je i on bio dio BK Zadar, isto kao i njegova braća Šime i Bepo”.

Vrlo skoro i BK Zadar imat će svog predstavnika na velikoj smotri, u Italiji će uskoro biti održano EP. Tamo će biti i Nikoleto Grdović.

„To nas čini jako sretnim i ponosnim. Nikoleto je to zaslužio svojim odnosom prema boksu. Imao je izborne mečeve u Zagrebu, njih tri, u sva tri je dominirao a u finalu je bio bolji od Marka Peića. Sada nam slijede pripreme za to natjecanje, ne želimo tamo biti samo prolaznici”.

Zadarski boks danas.

„Radi se, iako može uvijek bolje. Pohvalio bi mlade snage Antonia Zubčića te Niku Marketina i Vedrana Bajla koji su krenuli dobrim putem. Trenerski posao nije lagan, oni imaju potencijal, treba im iskustva ali tu smo mi stariji da im pomognemo”.