Martin Grgec iz Boksačkog kluba Bandits odlazi na EP za mlađe seniore u Rumunjsku

Vrijeme čitanja: 2 min

Veliko priznanje stiglo je u zadarski Boksački klub Bandits. Njihov predstavnik Martin Grgec branit će boje Hrvatske i Zadra na predstojećem Europskom prvenstvu za boksače do 22 godine koje će se od 24. ožujka do 2. travnja održati u Rumunjskoj.

Pozivom Grgecu u reprezentaciju i nastupom na ovoj smotri oduševljen i je vodeći čovjek BK Bandits, Antonio Zubčić.

„Prije svega zahvaljujem izborniku Tomi Kadiću što je u Martinu prepoznao veliki potencijal jer on to i jest. Vjerujem da će pokazati da je s razlogom pozvan. Riječ je o dečku koji boks trenira tek nešto više od godinu dana. Ima do sada trinaest odrađenih mečeva i to većinu u inozemstvu. Nastupa u kategoriji do 69 kilograma, bio je treći na zadnjem PH za mlađe seniore. Ima i zlato iz Crne Gore na međunarodnom turniru Zlatna mimoza, te broncu s Otvorenog prvenstva Zagreba. Nastupio je i za Hrvatsku u dva kontrolna ogleda s Italijom te ima i tri pobjede prekidom u hrvatskoj ligi“.

Koje su mu glavne osobine.

„Veliki je radnik, predan je boksu, željan je učenja, marljiv je i moje je mišljenje da Hrvatska u njemu i u budućnosti može imati dobrog boksača. Evo, dobio je lijepu priliku, nema rezultatskog imperativa, na njemu je sada sve, da pokaže koliko može i zna“.

Tamo gdje i jest najčešče, u dvorani, zatekli smo Martina.

„Presretan sam, ovo mi je veliki motiv za dalje. Kao što je moj trener Antonio rekao dobio sam lijepu šansu. Nadam se da ću opravdati poziv u reprezentaciju i odlazak na EP. Spreman sam i jedva čekam prvu borbu bez obzira tko bio moj suparnik u ringu“.

Što drugo Martinu želimo puno sreće, tek što je zakoračio u svijet boksa zahvaljujući svom talentu i dosadašnjim rezultatima dobio je lijepu priliku da na jednom velikom međunarodnom natjecanju, u jakoj konkurenciji, pokaže što i koliko može.

Foto: Vedran Sitnica i Ivan Brčić