14 lip 2024
Vrbnjaku se u U-19 vaterpolo reprezentaciji Hrvatske pridružili suigrači Jovančević i Jurišić
Naslovna slider

Vrbnjaku se u U-19 vaterpolo reprezentaciji Hrvatske pridružili suigrači Jovančević i Jurišić

Da se u Vaterpolo klubu Zadar 1952 odlično radi i nije više neka novost koliko god to nekome smetalo. Novo priznanje stiglo je u klub s Višnjika. Trojica njihovih igrača Ivan Vrbnjak te Roko Jurišić i Marin Jovančević pozvani su na pripreme U-19 reprezentacije Hrvatske koje će se od 25. do 31. ožujka održati u Sisku.

Riječ je o uzrastu kojeg vodi izbornik Joško Kreković. Ivan Vrbnjak je već i starosjedioc u tom društvu za razliku od svojih klupskih suigrača kojima je ovo prvi poziv među nabolje hrvatske mlade vaterpoliste.

„Svaki poziv u reprezentaciju je za mene nešto posebno. Uvijek me iznova razveseli i jedva čekam nova okupljanja. Posebno mi je drago što ovog puta na njih neću ići sam, idu i moji prijatelji Roko i Marin, zaslužili su to i dat ćemo sve da na najbolji način branimo boje svoje države i grada Zadra“ – rekao je Ivan Vrbnjak.

Dobre igre Jovančevića i Jurišića kod izbornika Krekovića nisu prošle nezapaženo. Itekako se zadarski dvojac tome razveselio.

„Zbog ovog se trenira, to je nešto o čemu pravi sportaš sanja. Zaigrati za najdraži dres je ostvarenje svih želja. Jedva čekam okupljanje da pokažem da sam taj poziv i zaslužio“ – dodao je Roko Jurišić.

Slično razmišlja i Marin Jovančević.

„Presretan sam, ispunila mi se velika želja i sada je sve na meni. Ne sumnjam da ćemo dati sve od sebe kako bi se na nas računalo i u narednim reprezentativnim akcijama. Biti član mladih Barakuda je velika stvar i obveza, svjestan sam toga“.

U sklopu priprema Hrvatska će odigrati i službenu utakmicu protiv Italije. Dodajmo i to, da ovu generaciju na ljeto očekuje i nastup na Europskom prvenstvu u Bjelorusiji.