20 tra 2024
Š.Špralja: Za razliku od Olimpije mi svoju šansu nismo iskoristili
Košarka

Š.Špralja: Za razliku od Olimpije mi svoju šansu nismo iskoristili

Porazom su sezonu u ABA ligi završili košarkaši Zadra. Rezultatom 90:85 u Ljubljani ih je porazila Petrol Olimpija.

Da je bilo i drukčije, ne bi bilo nezasluženo. Imali su Zadrani svoje prilike ali nisu ih uspjeli iskoristiti te su ovogodišnje natjecanje zaključili s 10 pobjeda i 12 poraza.

Po svemu sudeći to će im biti u konačnici dovoljno za odlično šesto mjesto. Njega će osvojiti ukoliko Budućnost večeras na svom parketu bude bolja od FMP-a.

Odličnu utakmicu u Stožicama odigrao je zadarski kapetan Šime Špralja. Na parketu je bio nešto manje od 26 minuta i u tom periodu je postigao 16 koševa uz stopostotan šut iz igre. Za dva je gađao 6/6  a za tri, 1/1. Jedini promašaj imao je s crte slobodnih bacanja, od dva, jedno je pogodio, jedno promašio.

„Bio bi sretniji da sam ja odigrao loše a da smo mi pobijedili. Međutim, što je tu je. Imali smo svoju priliku za stići do slavlja ali ju nismo iskoristili. Odigrali smo korektnu utakmicu s obzirom na skraćenu rotaciju, ozljeda Vladovića, neigranje Graya te problem s osobnim pogreškama Krajine. U globalu, nije bilo loše, nakon revijalne utakmice s Jazinama vratili smo se ozbiljnoj košarci i to nas veseli. Zahvaljujem i našim navijačima koji su nas bodrili i na ovom gostovanju u velikom broju. Puno nam znači njihovo prisustvo“.

Zadrani se sada okreću HT Premijer ligi, u nedjelju ih očekuje gostovanje na Gripama kod momčadi Splita.