03 svi 2024
Lovre Čirjak: Želim s Olimpiyetsom izboriti plasman u rusku Premier ligu
Naslovna slider

Lovre Čirjak: Želim s Olimpiyetsom izboriti plasman u rusku Premier ligu

Zadarski nogometaš Lovre Čirjak napravio je novi iskorak u svojoj karijeri. Zaprešićki Inter i Hrvatsku zamijenio je Rusijom. Njegovo novo odredište odnedavno je ruski FC Olimpiyets iz Nizhnjy Novgoroda. Riječ je o članu 1.FNL ili Druge ruske lige, momčadi koja se trenutačno na tablici nalazi na dvanaestom mjestu nakon prvog djela prvenstva.

Kako je došlo do realizacije ovog transfera Lovre je rekao.

„U Rusiju sam došao preko Damira Brkovića i Igora Petkovića koji su doveli ljude iz mog sadašnjeg kluba da me pogledaju dok sam igrao u Zaprešiću. Poklopilo se da sam baš taj period igrao dobro, vrlo brzo smo se dogovorili. Poslali su mi ugovor, potpisao sam ga i brzo sam im se naknadno i pridružio“.

Ugovor je potpisan na koji period.

„Za sada na godinu i pol s mogućnošću da se i produži na još godinu ukoliko obje strane budu zadovoljne. Sve je na meni, iznimno sam motiviran. Također, i s financijske strane prošao sam jako dobro, puno bolje nego da sam otišao u neke druge Prve lige. Želim se ovdje sada dokazati i ako bude sve kako zamišljam zaigrati vrlo skoro i u ruskoj Premier ligi“.

FC Olimpiyets razmišlja dosta ozbiljno, ambicije su velike.

„Tako je, Premier ligu ćemo napasti već iduće godine, sada nas očekuje još drugi dio ove sezone. Dvanaesti smo u konkurenciji dvadeset momčadi. Želimo se približiti vrhu a na meni je da im u tome i pomognem. Odigrao sam već dvije utakmice i zadovoljan sam, samo neka me zdravlje posluži, ostalo je moja briga“.

Je li se već aklimatizirao na Rusiju.

„Mislite da je to lako, haha. Pomalo hvatam konce, trenutačno je temperatura zraka petnaest stupnjeva celzijusevih ispod nule a zna biti i do -25. Znam zašto sam došao ovdje, neće me u tome omesti niti ove vremenske neprilike“.

Svoje utakmice njegov klub igra na novom stadionu, zašto ga to pitamo.

„Znam na što ciljate, da stadion je predivan, nov i prima oko 45 tuisuća gledatelja. Upravo tu, Hrvatska će igrati na SP protiv Argentine. Drago mi je što ću taj ogled moći uživo gledati i bodriti naše dečke. Taman ćemo biti u pripremama za novu sezonu i jedva čekam podržati naše Vatrene“.

Što drugo, Lovri želimo puno sreće u novoj avanturi i neka pokaže sve što zna a zna puno.