29 ožu 2024
1. Regata Kupa Dalmacije: Veslači Jadrana najuspješniji na otvaranju sezone
Naslovna slider

1. Regata Kupa Dalmacije: Veslači Jadrana najuspješniji na otvaranju sezone

Nastupom na 1. Regati Kupa Dalmacije – Memorijalu Zlatka Celenta u Splitu veslači Jadrana otvorili su novu veslačku sezonu. Ukupna pobjeda na regati te pobjede u kategorijama seniora i kadeta rezultat su za početak sezone. Uz navedene pobjede seniori Jadrana Leon Mikulić i Andreas Vaško slavili su u memorijalnoj utrci dvojaca bez kormilara i zasluženo primili pokal iz ruku splitskog gradonačelnika Andre Krstulovića – Opare.

Lijepo vrijeme na regatnoj stazi u Spinutu s umjerenim jugoistočnim vjetrom omogućilo je relativno regularne uvjete za održavanje regate, pa veslači nisu imali previše problema u savladavanju staze.

Šest pobjeda, šest drugih i tri treća mjesta ostvarili su Jadranaši na regati u Splitu.

Pobjede su za Jadran ostvarili seniorski četverac bez kormilara u sastavu Josip Banović, Marko Dragićević, Leon Mikulić i Andreas Vaško, zatim dvojac bez kormilara seniora Leon Mikulić i Andreas Vaško, u samcu juniorki i seniorki Ela Žuvanić, četverac bez kormilara mlađih juniora u sastavu Marko Medin, Mihovil Bogatić, Luka Pera i Grgo Gurlica, dvojac na pariće kadetkinja u sastavu Sara Žuvanić i Ivana Sladić te dvojac na pariće mlađih kadeta u sastavu Dominik Ferjančić i Antonio Pavlović.

Druga mjesta osvajali su juniorski četverac bez kormilara u sastavu Stipe Vujević, Ivan Grancarić, Dominik Cimera i Tonči Bezinović, dvojac bez kormilara juniora Ivan Grancarić i Dominik Cimera, zatim Maris Milin u samcu juniorki, prva posada dvojca na pariće kadeta u sastavu Bernard Murtić i Petar Miloš kao i druga posada dvojca na pariće kadeta u sastavu Jakov Grković i Ivan Mustać. Drugo mjesto osvojila je i Mara Bencun u samcu mlađih kadetkinja.

Treće mjesto osvojili su druga posada seniorskog dvojca bez kormilara u sastavu Ivan Tokić i Luka Smirčić, Lovre Lapčić u samcu kadeta te Iva Zorić u samcu kadetkinja.

Četvrti su bili u četvercu bez kormilara seniora Stipe Vujević, Ivan Tokić, Luka Smirčić i Tonči Bezinović, peto mjesto zauzele su Iva Karačić u samcu seniorki kao i Natali Pera u samcu mlađih juniorki. Šesti su bili u četvercu na pariće mlađih juniora Duje Žilić, Jure Jurjević, Dominik Šango i Martin Košta, kao i treća posada dvojca na pariće kadeta Đanni Peraić i Đani Peričić.

Sljedeća regata za Kup Dalmacije održati će se 27. ožujka u Šibeniku.

S veslačima su u Splitu bili i treneri Branimir Vujević, Marko Dragičević, Danijel Bajlo i Petar Milin te predsjednik Nadzornog odbora kluba Rino Rados.

Tekst i foto: Petar Milin