Odličan Zadar u derbiju kola uvjerljivo porazio Croatiju iz Zmijavaca

Vrijeme čitanja: 2 min

Derbi 18. kola Treće HNL donio je na Stanovima ogled između nogometaša Zadra i Croatije iz Zmijavaca.

Nakon devedeset minuta igre do uvjerljivog slavlja rezultatom 3:0 stigli su igrači Zadra.

Domaćini su odradili odličnih prvih četrdeset i pet minuta nakon kojih su vodili 2:0. Golove su postigli Repić i Jurić. Svoju izvrsnu predstavu Zadrani su okrunili još jednim pogotkom u drugom djelu. Za konačnih 3:0 strijelac je bio Torbarina.

Trener momčadi sa Stanova Vjeran Simunić pobjedu je posvetio svom prijatelju, nedavno preminulom treneru Bošku Božinoviću:

“Kad sam preuzeo Zadar više od svega na svijetu želio sam doći na prvo mjesto premda je Croatija bježala deset, a Split četiri boda. Nakon poraza od Splita dogodila mi se životna tragedija u kojoj sam zbog bolesti ostao bez dobrog prijatelja Boška Božinovića koji i danas živi u meni. I ako netko kaže da Simunić dobro priprema momčad zasluge sigurno idu u njegovu korist. Bio je sa mnom u preko 25 klubova, a kad nije bio fizički onda je bio uz telefon. Neki dan mi je na samrtnoj postelji rekao kako možemo mi pobijediti i Splita i Croatiju. Umro je u saznanju da nas je Split pobijedio. Nakon toga sam vodio treninge misleći na njega, evo i sad se naježim cijeli, i današnju pobjedu posvećujem njemu. To sam rekao i igračima nakon utakmice.”

Trener Croatije, Mislav Karoglan:

“Čestitam mom bivšem treneru i igračima Zadra na zasluženoj pobjedi. Gledajući ih moram reći kako su u ovom trenutku za koplje najbolja ekipa od svih u ligi. Fizički su fenomenalni i igraju jedan nogomet koji je fanatičan i agresivan koji će im u ovoj ligi uz malo sreće donijeti dobar rezultat. Nije alibi, ali moram istaknuti kako je ovo bila najgora utakmica moje momčadi od kada sam ja trener i daleko smo od onog kako smo i kako bi trebali izgledati.”

Nogometaši Zadra pobjedom protiv Croatije došli su do 28 bodova. Poraz do sada prvoplasirane Croatije iskoristio je Primorac iz Biograda na Moru, koji je u gostima s 3:2 pobijedio Imotski te sa sada s 34 boda nalazi na vodećoj poziciji s utakmicom više od Splita koji svoj dvoboj protiv Uranije igra sutra.

Dodajmo i kako je već za tri dana na rasporedu i županijski derbi u kojem će na igralištu Kazimira i Silvia u Biogradu na Moru snage odmjeriti Primorac i Zadar.

Foto: Sport023