29 ožu 2024
ŽNK Donat ostao neporažen u golijadi protiv ŽNK Neretva!
Naslovna slider

ŽNK Donat ostao neporažen u golijadi protiv ŽNK Neretva!

U pripremnoj utakmici uoči nastavka sezone u 3. HNLŽ nogometašice zadarskog Donata na svom su igralištu odigrale neodlučeno protiv ŽNK Neretva 4:4.
Sudeći prema onom što su danas pokazale igračice Donata mogle bi u nastavku sezone biti puno tvrđi orah svojim ligaškim suparnicama negoli je to bio slučaj u jesenskom dijelu prvenstva.
U srazu drugoligaša Donata i Neretve, koja se natječe u Prvoj ligi, publika okupljena na pomoćnom igralištu Stanova mogla je uživati u jednoj lijepoj, dinamičnoj i efikasnoj utakmici.
Domaća ekipa lošije je ušla u susret pa je tako na poluvrijeme otišla s dva pogotka u mreži. Puno bolju predstavu pružile su igračice Donata u drugom dijelu koje je završeno rezultatom 4:2 u njihovu korist, a po broju stvorenih prilika ne bi bilo nezasluženo i da je još poneka lopta završila iza leđa gostujuće vratarke. No, mora se priznati i kako ne bi bilo nezasluženo i da se isto dogodilo na drugoj strani.
Zadovoljan kako se njegova ekipa postavila protiv nominalno jačeg protivnika bio je i trener ŽNK Donat, Jure Perković:
“S obzirom da smo tek nakon dva skupno odrađena treninga igrali protiv protivnika koji je petoplasirana ekipa u Prvoj ligi moram biti i više nego zadovoljan. Cure su ostavile srce na terenu. Išle su, ne sto, nego tristo posto i ovaj rezultat je samo nagrada i dokaz da u Zadru postoji potencijal u ženskom nogometu.”
Nakon ovakve predstave sigurno je kako i igračice i stručni stožer ŽNK Donat sada s puno optimizma i nestrpljenja gledaju prema nastavku sezone onog što ih za tri tjedna očekuje na početku proljetnog dijela natjecanja u natjecanju 2. HNLŽ.

 

Foto: Sport023