19 tra 2021
BK “Ares” organizira prezentaciju škole boksa u dječjem vrtiću
Borilački

BK “Ares” organizira prezentaciju škole boksa u dječjem vrtiću

Prošlog petka svjedočili smo maestralnoj predstavi našeg Tonija Filipija i njegovoj novoj pobjedi u sklopu svjetske boksačke lige u kategoriji do 91 kilogram protiv Bugarina Kristiyana Stefanova Dimitrova. Toni Filipi pobjedio je jednoglasnom odlukom sudaca i tako donio utješni bod ekipi “Croatian Knightsa”, koja je u konačnici poražena ukupnim rezultatom 1-4 od ekipe “France Fighting Rosters”.

Bio je to sjajan događaj na zadarskom Višnjiku, bila je to jedna vrhunska sportska i boksačka predstava, koja je privukla veliki broj naših sugrađana koji vole i podržavaju hrvatski i zadarski boks. Međutim, posebno zanimljiva činjenica kada se sagleda ekipa “Croatian Knightsa” je to da najstariji boksač iz te ekipe ima tek 22 godine, radi se o iznimno mladoj i talentiranoj ekipi, koja će u budućnosti zasigurno polučiti značajne uspjehe na boksačkoj sceni. Ostaje zasada samo uživati svakom boksačkom ljubitelju u svemu što će nam ova družina u budućnosti pružati.

Upravo činjenica da se radi o mladim boksačima govori kako se u posljednje vrijeme u Hrvatskoj sve više i sve kvalitetnije radi upravo s mladim kadrom koji se priprema za buduće boksačke borbe pod palicom iskusnih i obrazovanih sportskih trenera. Zaista veseli činjenica što su mladi u svakom pogledu preuzeli zadatak popularizacije i poboljšanja hrvatskog boksa općenito.

I sada, na posljednjem susretu u Zadru, mogli smo svjedočiti nečemu lijepom. Naime, prije svakog WSB meča uvod u njega bila je zaista jedna divna scena koja zasigurno nije nikome promakla. Radilo se o tome da su mladi dječaci od 6 do 11 godina starosti sa svojim trenerima prezentirali školu boksa, a onda bi kasnije željno iščekivali da se borba završi kako bi dobili priliku za slikavanje sa svojim boksačkim idolima. Zaista jednu karakterističnu scenu kreirali su najmlađi članovi boksačkog kluba “Ares”, također tek nedavno osnovanog i mladog kluba.

Ti mladi dečki nagovijestili su nešto što na ovim prostorima zasigurno dugo nije bilo viđeno. Znate, do sada smo brojnim dječačkim skupinama u sportu svjedočili tek u nogometu, ponekad i košarci, dok djeca u boksu nisu bila viđena, barem ne u ovolikom broju, ne zbog nemogućnosti treniranja ili nepostojanja klubova i uvjeta, već zbog standarnih i klasičnih predrasuda o boksu kao nasilničkom sportu i o tome da nije dobro da se djecu u tim godinama uči tučnjavi. Baš radi toga, ovaj mladi boksački klub radi na popularizaciji boksa u najmlađim kategorijama i zasada su rezultati fantastični. Svakodnevno u klubu trenira preko 40 najmlađih, koji se ne uče tučnjavi i nasilničkom ponašanju, već se uče samokontroli, neovisnosti i stjecanju samopouzdanja neophodnog za savlađivanje standarnih životnih prepreka.

Ne treba napominjati ni dozu oduševljenosti Željka Mavrovića koji u petak svojim očima nije mogao vjerovati koliko zapravo ima tih mladih boksača koji su čekali samo taj trenutak da se slikaju sa Tonijem Filipijem i pokažu publici što zapravo i oni sami znaju o boksu. Više od deset boksača koji su prezentirali školu boksa čeka nastup u šestom mjesecu na turniru za mlađe uzraste. Ne treba posebno napominjati kako će se raditi o vrhunskoj promociji boksa kao idealnog sporta za najmlađe i samog boksa općenito, a upravo u tu svrhu, “Ares” nastavlja sa svojim akcijama te će u četvrtak imati prezentaciju škole boksa i u jednom zadarskom vrtiću. Boks u vrtiću je zaista nešto novo i zasigurno do sad neviđeno.

Boksački klub “Ares” nastavlja svoju misiju u još većem ritmu i tempu, u nadi kako će upravo on iznjedriti neke nove Filipije u budućnosti, ali prije svega srčane i čvrste ljude koji ne odbijaju pružiti ruku pomoći i spasa svakome kome zatreba. Boks je prije svega sport i škola života, a onda sve ostalo…