04 ožu 2021
Pobjeda protiv Brda i suze za kraj jedne odlične sezone!
Naslovna slider

Pobjeda protiv Brda i suze za kraj jedne odlične sezone!

Odbojkašice Zadra pobjedom su zaključile treću uzastopnu sezonu u natjecanju Prve domaće lige. S 3:1 u setovima po drugi su put ove sezone, a prvi put na svom parketu, svladale svog najvećeg sportskog rivala u ovoj ligi, splitska Brda.

U najuspješnijoj sezoni u povijesti kluba Zadranke su upisale 10 pobjeda kojima su dodale isto toliko poraza.

Na kraju dovoljno za četvrto mjesto. Na zadovoljstvo cijele ekipe i kapetanice Lucije Pavin:

“Pa moram reći kako nam je ova posljednja utakmica sezone svima bila nekako posebno draga. Ušle smo u nju sa srcem i odradile smo je upravo onako kako smo i zamislile. Brda su nam inače jako težak suparnik no uspjele smo ih pobijediti oba puta u zadnje dvije utakmice. Nemojmo zaboraviti da je to ekipa koja će od dogodine igrati Superligu. Zbog toga smo posebno zadovoljne današnjom pobjedom ali i sezonom u globalu. Drago mi je da smo pokazali da posjedujemo određenu kvalitetu i sad bi trebali nekako održati kontinuitet dobrih igara. Vjerujem da će to doći s iskustvom. Neke cure su s ovom utakmicom završile s igranjem u Zadru i zato nam je ovaj susret bio posebno emotivan.”

Uzdah, pa zaključak.

“Bili smo dobra ekipa.”

Ono što ćemo od ove “dobre ekipe” staviti u posebnu rubriku što se ove sezone tiče jesu slavlja protiv Vukovara i Brda, ekipa koje su se plasirale u viši rang, odnosno Superligu. To je podatak koji sam za sebe dovoljno govori koliko je ova ekipa Zadra bila jedna homogena masa složena od igračica koje su u svakom trenutku bile spremne pomoći jedna drugoj.

Na parketu i izvan njega.

Otuda vjerojatno i suze na njihovim licima na kraju današnje utakmice. Teško je prihvatiti činjenicu kako jedna sjajna generacija ide u povijest.

Šteta. Baš šteta.

 

Foto: Sport023