18 kol 2022
A. Rubeša: KKOI Zadar je već sada među najboljima u državi. Titula je vrlo blizu.
Naslovna slider

A. Rubeša: KKOI Zadar je već sada među najboljima u državi. Titula je vrlo blizu.

Druga je godina otkako se u društvu najboljih hrvatskih klubova natječe i Košarkaški klub osoba s invaliditetom Zadar, i to sa svoje dvije sekcije.

Zadrani odlično igraju, dapače, KKOI Zadar 1 je trenutačno vodeći u ligi.

„Zadovoljni smo i to nas čini sretnim. Zagreb koji je bio vodeći, ima utakmicu manje. U prvom našem srazu igranom kod njih oni su slavili. Veselimo se uzvratu koji će se igrati na našem parketu. Po svemu sudeći taj dvoboj dat će i ime novog državnog prvaka“ – kaže igrač i trener u klub KKOI Zadar, Ante Rubeša.

 

Zašto su dvije sekcije u KKOI Zadar koje se natječu u Prvoj ligi.

„Ovu sezonu, momčad Vodica nije imala dovoljan fond igrača da bi igrali ligu pa smo se tako zajednički skupili kako bi to odigrali. Na ovaj način su i naši dečki koji nisu trenutačno u prvoj momčadi dobili priliku kroz velik broj utakmica tijekom sezone skrenuti pozornost na sebe, a ono što je najvažnije igraju jako natjecanje“.

Tek je druga godina kako se natječete u elitnom rangu, ostvarenja su izvrsna, jesu li ambicije time i porasle.

„Zadar je grad košarke, tako da ja uvijek kažem da je nama ovdje i puno lakše početi igrati nego u nekim drugim sredinama. Nama košarka teče venama, jednostavno to je dio nas, brzo smo se prilagodili tim pravilima i rezultat je već vidljiv“.

Bilo bi lijepo kad bi naslov stigao u Zadar.

„Dapače, to bi bilo odlično iako nas veseli i drugo mjesto. Priliku za osvojiti naslov imamo, sve je na nama. Drago nam je da smo u tako kratkom vremenskom intervalu otkako djelujemo već došli do toga da se borimo za titulu“.

Tko sve čini KKOI Zadar.

„Naš kapetan je Ivica Žagar koji je pozvan i u reprezentaciju, na širem popisu je i Ivan Hromin, tu je naš predsjednik kluba Filip Jadrijev, Ive Anić Ivičić, Mate Perinović, junior Darijan Jančijev, Boris Sardelić, Neven Kalac, Dino Kolega i moja malenkost“.

Jeste li zadovoljni kako je ovaj sport popraćen od strane javnosti.

„Voljeli bi da je to na nekoj višoj razini, pomaci su vidljivi na bolje ali ide to ipak dosta sporo. Vjerujte ovo je jako zahtjevan sport. Utakmice su jako zanimljive, energične, ima se što vidjeti, pozivam naše sugrađane da dođu i pogledaju kako mi to imamo“.

Gdje trenirate.

„Treninzi su u dvorani Jazine i to u utorak, četvrtak i petak u terminu od 15 i 30 do 17 sati. Svi su dobrodošli, mogu nam se pridružiti i vidjeti kako to izgleda“.

Neki dugoročni cilj.

„Želja je da i u nekom drugom sportu pokušamo osobama s invaliditetom pomoći da se uključe u sport, bez obzira o kojem je riječ.  Nadam se da ćemo u tome uspjeti i time omogućiti i ostalim ljudima da se na pravi način asimiliraju u društvu jer sport je definitivno jedan od najboljih načina za nešto takvo“.