Sumrak saga hrvatske košarke! Rumunjska na Višnjiku šokirala Hrvatsku!

Vrijeme čitanja: < 1 min

Hrvatska košarkaška reprezentacija u susretu je 3. kola skupine D prvog kruga kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo koje će se 2019. godine održati u Kini pretrpjela i treći poraz izgubivši u Zadru od Rumunjske sa 58:56.

Iako je zadarska publika uslišala molbu izbornika Hrvatske Ivice Skelina i došla u velikom broju, njegovi igrači nisu joj se odužili već su se porazom doveli u vrlo neugodnu poziciju u kojoj bi natjecanje mogli završiti na posljednjoj poziciji i tako kvalifikacije za odlazak u Kinu završiti već u prvom krugu iako u drugi krug odlaze tri od četiri reprezentacije.

Protiv Rumunjske Hrvatska je odigrala napadački katastrofalnu utakmicu pogodivši samo dvije od 26 trica. Najbolju priliku da utakmicu odvedu u mirne vode hrvatski su igrači imali početkom treće četvrtine, no tih 12 koševa prednosti koliko su imali uspjeli su rekordno kratkom roku prosuti te utakmicu vratiti u neizvjesnost. Rumunji su na kraju imali i prednost od osam pogodaka razlike koju su ugrozili lošim izvođenjem slobodnih bacanja. Tako je Krušlin na kraju došao u priliku uputiti i tricu za pobjedu no lopta nije prošla kroz mrežicu i slavlje rumunjske reprezentacije moglo je početi.

 

Hrvoje Perić je sa 19 koševa bio najefikasniji kod Hrvatske dok je Nandor Kuti sa 16 ubačaja bio najbolji kod Rumunjske.

Trenutačno Hrvatska ima tri poraza, a Rumunjska dvije pobjede i poraz. U skupini su još Italija, koja ima omjer 2-0, te Nizozemska, koja je na omjeru 1-1.

Hrvatska će u 4. kolu u ponedjeljak također u Zadru ugostiti Nizozemsku, dok će preostala dva susreta u skupini igrati tijekom ljeta, 28. lipnja na gostovanju u Italiji, a 1. srpnja također na gostovanju u Rumunjskoj.

 

Foto: HKS/Marin Sušić