Na Stanovima ambicije pred početak proljetnog dijela 3. HNL jug ostale iste; u svibnju želimo biti drugoligaši!

Vrijeme čitanja: 2 min

Nakon gotovo tri mjeseca stanke nogometaši Zadra sutra nastavljaju natjecanje u Trećoj HNL regije jug. Na Stanovima je po okončanju jesenskog dijela prvenstva bilo poprilično živo. Pojačanja su se tražila na svim dijelovima teritorija Lijepe naše, a i šire, pa su tako u posljednjih mjesec i pol dana, otkako se krenulo s pripremama za proljetni dio, na Stanove pristigla čak sedmorica igrača na koje će trener Simunić sigurno računati do kraja prvenstva. To su Valerije Jurić, Antonio Repić, Branko Čubrilo, Tarik Handžić, Jakov Pinčić, Marko Grbavica i Vinko Petković. Trener Zadra, Vjeran Simunić.

„Prije svega moram napomenuti kako mi je drago da kostur momčadi i dalje čine zadarska djeca, zadarski nogometaši, osvježeni sa nekoliko igrača iz drugih sredina. Mislim da smo pogodili s pojačanjima jer su prije svega to sve dobri ljudi ali i nogometaši. Siguran sam da će momčad pronaći potrebnu kemiju da nam svima skupa donese ono što želimo. Moram napomenuti i kako mi je izrazito krivo što nismo uspjeli odigrati deset pripremnih ogleda kako sam isplanirao na početku priprema. To smo pokušali nadoknaditi igrajući između sebe gdje smo gradili kompaktnost i igru i gdje smo mijenjali mentalitet. Nama je sad potreban jedan mentalitet pobjednika jer ćemo u svih 15 utakmica drugog dijela sezone gledati doći do pobjeda. Bez obzira o kojem se protivniku radi i gdje se utakmica igra. Mislim da smo za to spremni što smo pokazali i u pripremnim utakmicama. Idemo se boriti pa što dragi Bog da!“

Zadar će u prvom kolu proljetnog dijela sutra od 15 sati na Stanovima ugostiti Primorac iz Stobreča, momčad koja ih je na otvaranju sezone kod kuće pobijedila s 2:0. „Sad imamo priliku uzvratiti im na tom porazu“, poručio je novi kapetan Zadra, Dragan Župan, koji je kapetansku traku preuzeo od Tome Gluića koji je, pak, prešao u stručni stožer.

„Od sutra kreće „rat“ i ne zanima me ni drugo ni treće kolo. Zanima me samo sutrašnja utakmica protiv Primorca iz Stobreča da ju pobijedimo pa ćemo onda gledati kako riješiti onu iduću utakmicu. Atmosfera među nama igračima je jako dobra. Ratnička. Dišemo svi kao jedan i idemo sutra po tu pobjedu!“

Direktor kluba sa Stanova Svetko Ćustić uvjeren je kako će momčad i stručni stožer ispuniti cilj postavljen pred njih, a to je povratak u Drugu ligu.

„Naše ambicije ostaju iste. Htjeli smo napraviti da se NK Zadar vrati u Drugu HNL i zato smo se kroz proteklih dva mjeseca ekipirali. Mislim da smo složili dobru momčad koja može polučiti rezultat koji odgovara ambicijama NK Zadar. Ja sam uvijek optimist i uvjeren sam kako ćemo u svibnju ove godine biti drugoligaši.“

A za nekoliko dana obilježit će se i prva godina članstva u povijesti Nogometnog kluba Zadar. Od 2. ožujka 2017., kada je na Stanovima službeno predstavljen projekt članstva pod sloganom “Za Zadar svoj”, do kraja prošle godine u NK Zadar se učlanilo 287 navijača i simpatizera kluba, koji su ukupno uplatili 25 tisuća i 495 kuna članarine.

Iz kluba su najavili kako se uskoro kreće i s drugom godinom članstva, a osim novih, personaliziranih članskih iskaznica, poručuju kako su vjernim članovima pripremili još poneko iznenađenje.

 

Foto: Sport023