Leon Mikulić i Margita Andrić iz VK Jadran na Croatia indoor 2018. u Rijeci osvojili srebro i broncu!

Vrijeme čitanja: 2 min

U organizaciji Veslačkog kluba Jadran iz Rijeke i Hrvatskog veslačkog saveza održano je u Rijeci Otvoreno prvenstvo Hrvatske na veslačkim simulatorima na dionici od 2000 metara – Croatia indoor. U konkureciji gotovo 500 veslača iz šest država Veslački klub Jadran nastupio je sa šestoricom veslača u kategorijama seniora, juniora i mlađih juniora. Najbolji rezultat postigao je Leon Mikulić koji je u kategoriji seniora do 23 godine osvojio srebrnu medalju te Margita Andrić koja je u kategoriji mlađih juniorki bila brončana.

Drugi predstavnik u kategoriji seniora do 23 godine, Andreas Vaško zauzeo je četvrto mjesto, pa mu je pripala drvena medalja, koju su organizatori dijelili za četvrto mjesto. Nastupili su još Ela Žuvanić u kategoriji juniorki, zauzevši šesto mjesto te Luka Pera i Mihovil Bogatić koji su u kategoriji mlađih juniora bili deseti odnosno jedanaesti.

U seniorskoj konkurenciji najbolje rezultate postigli su, očekivano, braća Martin i Valent Sinković. Ovaj puta Martin je bio brži za minimalne dvije desetinke sekunde ukupnog vremena. U apsolutnom poretku je tako, senior Jadrana, Leon Mikulić zauzeo četvrto mjesto iza trojice veslača zagrebačke Mladosti što je vrlo dobar rezultat, a uz to je postigao i novi osobni rekord.

Margita Andrić je trećim mjestom kod mlađih juniorki postigla isto tako vrlo dobar rezultat. Valja naglasiti da je bila najbolja od hrvatskih veslačica i najbolja od svog godišta. Ispred nje su bile samo Pia Gruškovnjak, veslačica Bleda iz Slovenije te Ivana Radić iz Rame u Bosni i Hercegovini, obje godinu starije od Margite.

Mihovil Bogatić i Luka Pera su u kategoriji veslača mlađih juniora također izvukli vrlo dobro vrijeme. Iako su u ukupnom poretku zauzeli deseto i jedanaesto mjesto, među svojim 2003. godištem, imali su drugo i treće vrijeme.

Svi veslači Jadrana koji su nastupili, srušili su svoje osobne rekorde što je dobar pokazatelj pred nadolazeću sezonu.

Organizacija natjecanja bila je na visokoj razini, kao i proteklih godina, zahvaljujući čemu ovo natjecanje privlači sve veći broj natjecatelja iz zemalja regije.

Nakon odrađenog natjecanja u Rijeci, trojica veslača Jadrana, Leon Mikulić, Andreas Vaško i Ela Žuvanić, zajedno su trenerom Branimirom Vujevićem, produžili su put do Vodica, gdje će s ostalim veslačima sudjelovati na sedmodnevnim zajedničkim pripremama hrvatske veslačke izborne vrste.

 

Foto i tekst: Petar Milin (VK Jadran)