19 tra 2024
Odbojkašice Zadra u Splitu srušile Brda, odbojkaši na Višnjiku bolji od Trnja!
Naslovna slider

Odbojkašice Zadra u Splitu srušile Brda, odbojkaši na Višnjiku bolji od Trnja!

Sjajan dan za zadarsku odbojku! Odbojkaški klub Zadar danas je nakon dva i pol mjeseca u jednom danu upisao pobjede i u muškoj i u ženskoj seniorskoj selekciji. Zadnji put dogodilo se to početkom prosinca prošle godine u 9. kolu osnovnog dijela Prve lige kada su na Višnjiku seniori svladali Trnje , a seniorke bile bolje od Kostrene.

Ovog puta igralo se doigravanje, a prvi su na parket istrčali odbojkaši koji su na Višnjiku očekivano u 3. kolu pobijedili OK Medicinar Trnje s 3:1 u setovima. Zadrani su poveli s 2:0 nakon čega je uslijedilo malo opuštanje što su gosti iskoristili i treći set priveli kraju u svoju korist. No, brzo su igrači Marina Masnića pribrali te su susret zaključili pobjedom u četvrtom setu. Na zadovoljstvo trenera Masnića.

“Odigrali smo jednu jako dobru utakmicu i pobijedili momčad Trnja i treći pit ove sezone. Igrali smo toplo-hladno kao uostalom i cijelo ovo prvenstvo ali ipak je u ovom trenutku najvažnije da smo se od domaće publike oprostili pobjedom. Očekuje nas još uzvrat u Zagrebu i naravno da ćemo i tamo učiniti sve da se od sezone oprostimo s još jednim slavljem.”

Nakon odbojkaša na red je došla i utakmica njihovih ženskih kolegica koje su u dvoboju 8. kola gostovale kod ekipe Brda u Splitu. Nakon lošeg izdanja protiv Drenve u prošlom kolu, Zadranke su otišle na megdan vodećoj ekipi lige i malo tko je vjerovao da bi u ovom susretu mogle iznenaditi. Pogotovo ako se zna da su Zadranke u oba dva ovosezonska međusobna dvoboja Splićankama otkinule tek set.

No, u utakmici bez pritiska odbojkašice trenera Roberta Kresoje odigrale su gotovo savršeno, pogotovo peti set u kojem su slavile sa 15:6, te su na kraju potpuno zasluženo došle do pobjede od 3:2 u setovima i dva boda. Odbojkašica Zadra Ivona Peša danas je postala punoljetna. A bolji poklon od pobjede u Splitu i nije mogla poželjeti.

Danas sam napunila 18. rođendan i ovo mi je zbilja najbolji poklon koji mi je klub mogao dati. Vrlo sam zadovoljna s utakmicom i svojim suigračicama kako smo je odradili na parketu. Pokazale smo da možemo pobijediti bilo koju ekipu i da su porazi koje smo imali kroz sezonu bili plod dekoncentracije. Kad smo sve glavama u utakmici onda nam nijedan protivnik ne može ništa. Moram zahvaliti i stručnom stožeru s čijim smo dobrim i pravovremenim savjetima došle do ove velike pobjede.“

Pobjedom nad Trnjem odbojkaši Zadra potvrdili su peto mjesto bez obzira na ishod utakmice posljednjeg kola u Zagrebu. Slavlje protiv Brda odbojkašicama, pak, nije donijelo nikakav pomak na ljestvici. I dalje su na četvrtoj poziciji no sada sa šest bodova i samo ih četiri boda dijele od Drenove na trećoj poziciji. Brda su današnjim porazom prvo mjesto prepustile ekipi ŽOK Enna Vukovar koja vodi sa 17 bodova.

 

Foto: OK Zadar