18 tra 2021
Bronca Paole Borović na seniorskom dvoranskom atletskom prvenstvu Balkana
Naslovna slider

Bronca Paole Borović na seniorskom dvoranskom atletskom prvenstvu Balkana

U Istanbulu je održano dvoransko seniorsko prvenstvo Balkana na kojem su hrvatski  atletičari i atletičarke osvojili ukupno 7 medalja od toga 2 zlatne, 2 srebrne i 3 brončane što ih u svrstalo na peto mjesto zemalja koje su osvajale medalje na ovom Prvenstvu.

Ono što je nas posebno razveselilo je brončana medalja naše Zadranke Paole Borović u troskoku s preskočenih 13,43 metra.

“Nakon završetka discipline nisam bila baš zadovoljna rezultatom, ali sad kad su se dojmovi malo slegli mogu reći da ipak jesam. Konkurencija je bila stvarno jaka, ženski troskok je jaka disciplina na Balkanu. Tri cure s današnjeg natjecanja su nastupale na olimpijskim igrama i imaju rezultate preko 14,20. Jednu od njih sam preskočila, drugoj se približila, a za treću još moram malo pričekati. Sve u svemu ovo je moja prva balkanska medalja i sretna sam s njom”.

Prvi izazov koji ju sada očekuje.

“Sljedeći tjedan me očekuje državno prvenstvo u novoj i prvoj hrvatskoj atletskoj dvorani i neopisivo sam sretna zbog tog. Napokon su hrvatski atletičari dobili uvjete kakve od davnih dana zaslužuju. Tako da s nestrpljenjem čekam svoje prvo skakanje tamo i nadam se da će mi ostati u dobrom sjećanju”.