18 kol 2022
TK Zadar: Karla Klasić druga, Ariana Oreč treća
Borilački

TK Zadar: Karla Klasić druga, Ariana Oreč treća

Taekwondo klub Zadar otvorio je seniorsku sezonu nastupom na 16. Međunarodnom natjecanju M-2 koji organizira TK Rugvica, iz Vrbovca. Nastupilo je oko 500 natjecatelja svih dobnih kategorija iz Hrvatske, BiH,Slovenije, Mađarske, Kosova. Zadrani su nastupili s troje seniora i to u olimpijskim (spojenim) kategorijama i jednom juniorkom. Za juniore je ovo drugi kriterijski turnir za izbor u reprezentaciju za Juniorsko svjetsko prvenstvo te je taj dio turnira bio izuzetno jak.

Najbolja seniorka je bila KARLA KLASIĆ u kategoriji – 57 kg i uz dvije pobjede kroz tri borbe osvojila DRUGO MJESTO i svoju prvu seniorsku SREBRNU MEDALJU. U prvoj borbi protiv Mađarice Eniko Toth slavila je bez problema 18:6. Drugu borbu protiv Paule Dodig(TK Zaprešić) dobila je prekidom nakon druge runde25:5. Finalnu borbu protiv Sare Gelenčar (Elite) izgubila je 4:16. Karla je tako u seniorsku karijeru ušla odličnim rezultatom. GLORIA BOJO je u kategoriji – 67 kg, u četvrtfinalu u borbi za medalju izgubila od Jelene Jurete (Casper) tijesno 5:9, dok je IVAN HORVAT u kategoriji – 68 kg u osmini finala u prvoj borbi izašao Boroczi Botondu iz Mađarske kojeg je vodio cijelu borbu i na kraju izgubio 20:21 i ispao iz borbi za odličja.

Jedina juniorka TK Zadar u borbi za reprezentativnu rang listu ARIANA OREČ u kategoriji – 59 kg opet je ostvarila dobar rezultat. Od tri borbe ostvarila je dvije pobjede kojima je osvojila TREĆE MJESTO I BRONČANU MEDALJU. Prvu borbu protiv Antonije Maloić (Susedgrad Sokol) dobila je prekidom kod rezultata 25:5, drugu borbu protiv Klare Polić (Grobnik) isto prekidom 31:12 dok je u polufinalu izgubila od Klare Rastović (Marjan) 2:5 i osvojila treće mjesto i sada ima ukupno 2 boda na rang listi što nije dovoljno za daljnju borbu za nacionalni tim. Zapravo pobjednica ovog i turnira u Kninu Lucija Domić (Marjan) svojim pobjedama je osigurala nastup u reprezentaciji na svjetskom juniorskom prvenstvu.

Za dva tjedna u Mariboru je i zadnji izborni turnir za juniore. Ista postava TK Zadar ide i u Maribor na WT G1 Slovenia Open koji će biti i odličan test za seniore prije državnog prvenstva koje se održava u Rogvici krajem ožujka.