Naglić nakon još jedne pobjede nad Cibonom: Veseli me dobra obrana

Vrijeme čitanja: 2 min

Zadrani su jučer stigli do još jedne prestižne pobjede nad Cibonom. Trećom u jednoj sezoni što se ne događa takočesto, ako se uopće ikad i dogodilo. Trebalo bi dobro pogledati u arhive i pronaći taj podatak. Što je najbolje, ove će se dvije momčadi najvjerojatnije ponovno sresti i u Kupu Krešimira Ćosića, a kako Zadar danas izgleda, odnosno kako Cibona ne izgleda, moglo bi ove sezone na račun kluba s Višnjika sjesti još poneko slavlje nad najvećim rivalom.

Evo štoje nakon jučerašnje utakmice izjavio trener Zadra, Aramis Naglić:

“Svaka utakmica s Cibonom nosi svoje emocije, pa tako i ova. Uvijek idemo na pobjedu i drago mi je da smo je ostvarili. Kada imate petnaestak razlike često se dogodi da stanemo s napadačkim kretanjima očekujući kraj utakmice pa se dogode ovakve stvari. No, uvjeren sam da nam se ovakve stvari u budućnosti neće dogoditi. Cibona je šuterski dobra ekipa premda nisu imali svoj dan. Na to moramo obratiti pažnju u idućim utakmicama. Veseli me obrana koja je bila na dobroj razini većinu vremena. S obzirom na stanje u kojemu smo bili, visoka linija nam je bila osakaćena neigranjem Kraljevića i problemima s ozljedom Špralje i Ivanova.”

Igrač Zadra, Mislav Brzoja:

“Čestitam Ciboni na borbenoj utakmici. Znamo da kod njih ne raste cvijeće ove sezone, a mi smo pokazali veliku želju za pobjedom te bih čestitao i svojim suigračima i navijačima koji su nas vodili do pobjede. Na kraju se gleda samo pobjeda. To je segment na kojemu trebamo raditi. Pozitivno je da nismo posustali u trećoj četvrtini kao i mnogo puta ove sezone. Cilj nam je da se dobro odmorimo i što spremniji uđemo u nastavak sezone.”

Trener Cibone, Ante Nazor:

“Čestitam Zadru na zasluženoj pobjedi. Od početka do kraja su kontrolirali utakmicu. Mi nismo bili pravi. Na momente me utakmica posjetila na pobjedu Zadra nad Cibonom 2015. godine. Bila je toliko jednosmjerna da sam se pobojao da će tako i završiti. No, moji su momci na kraju pokazali karakteri i energiju kakvu su trebali pokazati od početka utakmice. To nam mora biti pouka i moramo bolje pristupiti idućim susretima. Nismo imali odgovor na Knowlesa i Ivanova. Nisam od onih trenera koji kažu da je utakmica bila loša jer smo promašli trice, a da bi bila dobra da smo ih pogodili. Trebali smo biti bolji i u drugim aspektima, prvenstveno obrani u skoku.”

 

Igrač Cibone, Branislav Ratkovica:

“Većinu utakmice smo igrali slabo. Tek smo posljednjih pet minuta pokazali kako možemo igrati. Sa samo tri pogođene trice jako se teško može dobiti utakmica u Zadru. Oni su nam zabijali neke lake poene i hvatali skokova, a da smo tu odigrali bolje imali bismo i veće šanse za pobjedom.”

 

Foto: Sport023