04 lip 2023
Ogorčenje u ŽKK Zadar: Završnica PH za kadetkinje u Zagrebu, a danas zadnji dan prijava za domaćinstvo
Košarka

Ogorčenje u ŽKK Zadar: Završnica PH za kadetkinje u Zagrebu, a danas zadnji dan prijava za domaćinstvo

Kadetkinje Ženskog košarkaškog kluba Zadar suvereno su odradile poluzavršnicu državnog prvenstva. Ostvarile su cure tri pobjede te su se plasirale na F4. Jasno, htjele su Zadranke samu završnicu i borbu za medalje dovesti u Zadar, kažemo htjeli, jer od toga po svemu sudeći neće biti ništa.

Ogorčenje u klubu s razlogom je veliko. Evo što su rekli u ŽKK Zadar.

Na našu žalost, određen je domaćin završnice Prvenstva Hrvatske za kadetkinje, to je grad Zagreb. Prema posljednjim informacijama iz HKS-a, Zagreb je domaćin, iako je službeno zadnji dan za prijavu organizacije 05.02.2018. (Danas) već jučer je odlučeno mjesto odigravanja, kako su pojedini izvori to znali i prije jučer, možda je i bolje da ne znamo kako.

Naime, kad se prisjetimo prošle godine u kojoj se jedna grupa poluzavršnice održava u Zagrebu, završnicu opet dodjeljuju Zagrebu. Ove godine točnije ovaj vikend, jedna grupa poluzavršnice održava se u Zagrebu i završnica već drugu godinu zaredom opet u Zagrebu. Zašto?

Prošle godine ŽKK Zadar organizira jednu grupu poluzavršnice u Zadru, svi sudionici iste (FSV, Koprivnica,Zagreb) imaju samo riječi hvale o uvjetima (grad, smještaj i hrana, dvorana i sve vezano za samu poluzavršnicu). Ove godine ŽKK Zadar ne organizira poluzavršnicu jer je blagi favorit za prolazak na završnicu, no ne vesele se unaprijed, već čekaju završetak poluzavršnice, što je sportski i korektno prema svim drugim ekipama.

Nakon što kadetkinje ŽKK Zadar ostvaruju prvo mjesto u svojoj poluzavršnoj grupi, do kluba dolazi informacija kako se ne treba prijavljivati za organizaciju jer je dodjeljena Zagrebu. Kako je moguće da je dodjeljena Zagrebu, ako današnji datum stoji u službenom mailu kao posljednji za prijavu organizacije?

Završnica Prvenstva Hrvatske na rasporedu je 17./18.02.2018.(subota/nedjelja) svi ljubitelji košarke u Zadru i svi ljudi HKS-a znaju da je 17.02.(subota) finale Kupa Krešimira Ćosića u Zadru, ti dani su košarkaški praznici našeg grada, svaki navijač, svaki sanjar ovog grada i Kluba očekuje KK Zadar u finalu, a dobro znaju svi kakva atmosfera će tih dana vladati gradom. Zar mislite da 4 ženske ekipe u prosjeku godina igračica 15-16 koje sanjaju o profesionalnim košarkaškim karijerama ne žele doživjeti tu atmosferu koju na ovim prostorima može samo Tornado Zadar napraviti? Da tih 40ak cura i njihovi treneri ne žele osjetiti huk 9000-10 000 ljudi? Budimo realni i ako niste navijač Zadra, to budi sportsku emociju u vama, to budi osjećaj kojeg osim u Zadru nećete nikad nigdje osjetiti. 

Vjerujemo da još nije gotovo i da postoji mogućnost preokreta i organizacije završnice u Zadru, što zbog uvjeta koji su vrhunski, što zbog ludila u gradu tih dana koje svako dijete želi osjetiti na svom životnom i košarkaškom putu.

Ako ipak, 17.02.krenemo na put prema Zagrebu, znajte da jači uvijek ne tlači i da nam snove ne možete ukrasti!