Mavrović: Toni je spreman biti vladar teške kategorije

Vrijeme čitanja: 2 min

Još se nisu slegnuli dojmovi nakon briljantne sinoćnje pobjede zadarskog boksačkog teškaša Tonija Filipija protiv bivšeg svjetskog i europskog prvaka te srebrnog s Olimpijskih igara Clementea Russoa na njegovom terenu u Firenzi u susretu svjetske WSB lige. Toni je slavio jednoglasnom odlukom sudaca.

Evo kako je tu borbu prokomentirao legendarni hrvatski boksač, sada direktor hrvatske boksačke reprezentacije, Željko Mavrović.

„Nitko to nije očekivao, kada je Toni počeo uzvraćati Russou teške udarce i u dvorani se puno toga promijenilo. Publika je čak bi rekao i odobravala to, oni znaju što je boks i vole hrabre mlade borce bez respekta. Ušao je u ring jednom starom prvaku koji ima sve u karijeri osvojeno na pravi način, odvažno, briljirao je i dominirao u ringu. Napravio je sjajnu priču, postavio je sebe na mjesto nekoga od koga se može očekivati da u sljedećim godinama bude vladar ove teške kategorije”.

Prije odlaska u Italiju rekli ste da su iza Tonija i vrhunski odrađeni sparinzi, da je jednostavno u top formi.

„Ozbiljno radi kod Tome Kadića što je za svaku pohvalu. Dosta rano on je ušao u taj bubanj, iza njega je već dosta toga postignutog. Jedan je od trojice braće koji su svi izvrsni teškaši. On je pokazao da ima sve da možda napravi i korak više i postane prvak kojeg će se pamtiti.”

Nažalost, Hrvatski vitezovi su u svom premijernom nastupu za razliku od Tonija, doživjeli poraz. Italia Thunder je bio bolji u konačnici 3:2. Drugi bod za naše osvojio je Filip Poturović.

„Realno, uz malo poštenja mi smo trebali slaviti 3:2. Međutim, i ovaj častan poraz nas veseli i dobar je pokazatelj da ćemo biti dobri. Jesmo debitanti, ali nikome neće biti lako protiv nas u to budite uvjereni”.

Za dva tjedna Vitezovi gostuju kod British Lionheratsa. Nakon toga upisat će svoj prvi domaći nastup i to 2. ožujka u zadarskoj dvorani Krešimir Ćosić.